Nέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα-απειλές κατά των ΗΠΑ

Tο «σύνολο της αμερικανικής ηπείρου» μπορεί να πλήξει το νέο απόκτημα του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πύραυλος Hwasong-15, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Με αυτή την δοκιμή η Βόρεια Κορέα πέτυχε τον «στόχο» της, δηλαδή να γίνει πυρηνική δύναμη, ανέφερε η ανακοίνωση που διάβασε η παρουσιάστρια Ri Chun Hee.

Ο νέος πύραυλος, ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα, διένυσε 950 χιλιόμετρα τα 53 λεπτά της πτήσης του.

Ως απάντηση, η Νότια Κορέα

έκανε άσκηση με πραγματικά πυρά στα σύνορα ενώ πρόεδρος της χώρας συνομίλησε ήδη με τον Ντόναλντ Τραμπ. Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει πως θα… «τακτοποιήσει» το θέμα της Βόρειας Κορέας.

Τραμπ και Μουν Τζε-ιν έκριναν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους ότι η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού από τη Βόρεια Κορέα, απειλεί «τον κόσμο ολόκληρο».

«Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σοβαρή απειλή την οποία η νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας εγείρει όχι μόνο για τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, αλλά για τον κόσμο ολόκληρο», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Νωρίτερα, ο Μουν είχε ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει να ασκεί πίεση και να επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter:

«Μετά τη δοκιμή πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, είναι ακόμη πιο σημαντικό από ποτέ να χρηματοδοτήσουμε την κυβέρνηση και το στρατό μας. Οι Δημοκρατικοί δεν πρέπει να κρατούν τα κονδύλια για το στρατό, «όμηρο» για αμνηστία και παράνομη μετανάστευση. Έτρεξα να σταματήσω την παράνομη μετανάστευση και κέρδισα. Δεν μπορούν πια να απειλούν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους».

Εντωμεταξύ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε μίλησε για «βίαιη ενέργεια» που «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» και ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

The post Nέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα-απειλές κατά των ΗΠΑ appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα