Σαν σήμερα γεννιέται η Τζένη Καρέζη: Η ζωή της…

Ήταν η πιο λαμπερή πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου. Ο φακός «ερωτεύτηκε» από την πρώτη στιγμή τα σαγηνευτικά μάτια της Ευγενίας Καρπούζη. Αυτό ήταν το πραγματικό όνομα της Τζένης Καρέζη που γεννήθηκε σαν σήμερα το 1932.

Ήταν μοναχοπαίδι και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη εσωτερική στο Γαλλικό σχολείο Καλογραιών. Ο πατέρας της ήταν γυμνασιάρχης και η μητέρα της δασκάλα. Τα χρόνια της κατοχής ήταν μόλις 10 ετών και είχε στιγματιστεί από την εκτέλεση

δύο συμμαθητών της.

«Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη μου! Κατοχή. Πείνα, βομβαρδισμοί και καταφύγια. Κι ένα κοριτσάκι, η Ευγενούλα πολύ άρρωστο. Θα ‘ναι δεν θα ‘ναι πέντε χρονών. Η μαμά του δεν μπορεί να το σηκώσει από το κρεβάτι. Και κείνο φοβάται. Ακούει τους άλλους να τρέχουνε, τα άλλα παιδάκια να φωνάζουνε, τις μπόμπες να πέφτουνε, βλέπει τη γιαγιά του και τον πατέρα του να φεύγουν τρομαγμένοι με τους άλλους, και το πιάνουν τα κλάματα. Και τότε η μαμά του, για να το παρηγορήσει, πάει και βάζει στο γραμμόφωνο την Ενάτη του Μπετόβεν. Και το δωμάτιο γεμίζει μάγια. «, είχε γράψει στην αυτοβιογραφία της.

Αργότερα επέστρεψαν στην Αθήνα και ανακοίνωσε στους γονείς της, την επιθυμία της να γίνει ηθοποιός.
Ο πατέρας της ο οποίος ήταν ένας συντηρητικός άνθρωπος ήταν αντίθετος με την απόφασή της.

Όπως είχε αποκαλύψει ο Κώστας Καζάκος: «Ο χωρισμός κόρης-πατέρα, έγινε όταν η Τζένη ήταν στην πρώτη τάξη του Εθνικού. Όταν το έμαθε της έδωσε ένα χαστούκι. Δεν δεχότανε αυτή τέτοια πράγματα. Επαναστάτησε. Του έπιασε το χέρι και του είπε: “Αυτό δεν θα ξαναγίνει”. Και πηρε την μητέρα της και έφυγαν από το σπίτι!».

Από τότε οι σχέσεις τους πάγωσαν. Eκείνος της επισκέφθηκε ξανά σε κάποιες παραστάσεις και όταν γέννησε τον γιο της, ενώ πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1970.
Η Καρέζη παρά τις αντιρρήσεις του φοίτησε στο Εθνικό και απέκτησε το ψευδώνυμο «Τζένη Καρέζη» το οποίο της έβγαλε ο Άγγελος Τερζάκης. Το 1955 έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο». Αμέσως ξεχώρισε και σε λίγο χρονικό διάστημα πήρε μέρος στην ταινία «Η θεία από το Σικάγο», «Δελησταύρου και υιός» και το «τρελκόριτσο».
Τη δεκαετία του ’60 είχε ήδη καθιερωθεί ως πρωταγωνίστρια και μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού κινηματογράφου.

«Δεσποινίς Διευθυντής», «Τζένη, Τζένη» και «Μια τρελή τρελή οικογένεια» είναι μόνο μερικές από τις ταινίες της που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Είχε ήδη παντρευτεί με τον Ζάχο Χατζηφωτίου με τον οποίο είχε γνωριστεί στο Λονδίνο. Μαζί απολάμβαναν κυριακάτικες βόλτες με τους φίλους, ταξίδια στο εξωτερικό και νυχτερινές εξόδους.

Λίγο αργότερα, οι φήμες ότι ο Χατζηφωτίου την απατούσε έκαναν έξαλλη τη Τζένη Καρέζη, και έτσι το ζευγάρι χώρισε.
Το 1966 ο έρωτας της χτύπησε ξανά την πόρτα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων «Κονσέρτο για πολυβόλα», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Κώστα Καζάκο.
Στα διαλείμματα το ζευγάρι συνήθιζε να παίζει τάβλι και τότε ήρθαν πιο κοντά.

«Αργούσε το γύρισμα, κάτσαμε δύο τρεις ώρες να περιμένουμε. Καθόμασταν κάτω από μία ελιά και παίζαμε τάβλι. Ήταν ταβλαδόρισα η Τζένη. Μανιακή ταβλαδόρισα. Μεγάλη παρτίδα τάβλι! Τράβηξε 27 χρόνια!», είχε πει ο Κώστας Καζάκος στην κάμερα της εκπομπής «Η Μηχανή του χρόνου».
Ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν και έμειναν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής της στις 26 Ιουλίου 1992.

thecaller.gr

The post Σαν σήμερα γεννιέται η Τζένη Καρέζη: Η ζωή της… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα