Η «Κόρη της Μακεδονίας», Ντέλλα Ρούνικ…

«Κόρη της Μακεδονίας», την έχει χαρακτηρίσει η κριτικός τέχνης Μαίρη Μιχαηλίδου, μιλώντας για τα τα υπέροχα γλυπτά της σειράς, «Ανδρομέδα και Πλειάδες». Δημιούργημα της συγκεκριμένης σειράς και η τέλεια γυναίκα η Πανδοροθέα – Ήρα.

Με ταυτότητα ελληνική τα δημιουργήματα προκύπτουν ως αποτέλεσμα της οδύνης και την ηδονής ,που υποδέχθηκε στην ζωή της η αρθρογράφος, στιχουργός, ποιήτρια και γλύπτρια Ντέλλα.

Έχοντας επιλογές να ζήσει σε οποιοδήποτε κοσμοπολίτικο τόπο επιθυμεί, επιμένει να δηλώνει «κάτοικος Ελλάδας». Θαυμάζοντας τα γλυπτά της και ακούγοντας την αφήγησή της,

για την στιγμή που συνάντησε την έμπνευση, είμαι βέβαιη ότι η Ντέλλα Ρούνικ ήταν μελωδία, θα μπορούσε να είναι το κομμάτι Tannhauser Overture του Wagner με διευθυντή ορχήστρας τον karaJan.

Η συνάντησή μας έγινε στο Los Angeles και συγκεκριμένα στην περιοχή του West Hollywood. Η ζωή της συναρπαστική έως μυθιστορηματική γι’ αυτό και τα έργα της εκπέμπουν όλες τις επιρροές από το σεργιάνι της στον κόσμο.

Μοναδική η ρευστότητα του υλικού που χρησιμοποιεί παρά το γεγονός ότι το υλικό είναι μπρούτζος Η τεχνική της λοιπόν, με κάνει να πιστεύω ότι η Ρούνικ μπορεί να κάνει ακόμη και το σίδερο να δακρύσει.

Επιμένει να ζει στην Ελλάδα, να εμπνέεται από την Ελλάδα και να εκθέτει στην Ελλάδα. Επιμένει να συστήνει τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλους όσους γνωρίζει και δεν μπορεί να φανταστεί την ζωή της μακριά από το ελληνικό φως. Η αλλαγή στην πορεία της ζωής της, μια αλλαγή που την καθόρισε η επίσκεψή της στην Δήλο. Η κυρία Ρούνικ είχε και έχει πολλούς λόγους να μην επιμένει ελληνικά, όμως εκείνη συνεχίζει να εμπνέεται, να δημιουργεί, να ονειρεύεται και να επιμένει ότι η Ελλάδα είναι η μήτρα της τέχνης.

Νανά Παλαιτσάκη,
respectgreece.com

The post Η «Κόρη της Μακεδονίας», Ντέλλα Ρούνικ… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα