Η εγγραφή στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών



Σύμφωνα με την απόφαση 366/138268/ 2017 του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

- Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία δραστηριοποιούνται ως έμποροι αγροτικών προϊόντων ή/και εφοδίων και εισροών του άρθρου 1 του ν. 3955/2011 κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση - υπεύθυνη δήλωση της παρ. 2 του άρθρου 4 του v. 3955/2011, εντός ενός (1) μηνός από την έναρξη ισχύος της απόφασης.

- Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που προβαίνουν στην έναρξη άσκησης επαγγέλματος του εμπόρου, κατά την έννοια

του άρθρου 1 του ν. 3955/2011, μετά την έναρξη ισχύος της απόφασης, υποχρεούνται να υποβάλουν την αίτηση - υπεύθυνη δήλωση της παρ. 1 αμελλητί και σε καμία περίπτωση πέραν του ενός (1) μηνός από την ημερομηνία έναρξης άσκησης του επαγγέλματός τους.

Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 4831/29-12-2017).

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου

Σημείωση Taxheaven:

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 3469/2006 ισχύουν τα παρακάτω:
«Κυκλοφορία της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως»
• 1. Τα Φ.Ε.Κ. κυκλοφορούν την ίδια ημέρα με την ημερομηνία έκδοσης την οποία φέρουν.
• 2. Όταν δεν είναι δυνατή η κυκλοφορία φύλλου της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» την ημέρα την οποία φέρει ως ημερομηνία έκδοσης, κάθε ενδιαφερόμενος δικαιούται να ζητεί από το Εθνικό Τυπογραφείο κυρωμένο φωτοαντίγραφο του θεωρημένου και εγκεκριμένου δοκιμίου. Η επικύρωση του φωτοαντιγράφου γίνεται από εξουσιοδοτημένους για το λόγο αυτόν υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου, οι οποίοι σημειώνουν και την ημερομηνία παραλαβής επί του επικυρωμένου φωτοαντιγράφου.
• 3. Το φύλλο της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» θεωρείται ότι κυκλοφόρησε την ημέρα που φέρει ως ημερομηνία έκδοσης. Για τον καθορισμό των προθεσμιών οι οποίες τάσσονται από την κείμενη νομοθεσία για την άσκηση δικαιώματος, κρίσιμη ημερομηνία θεωρείται η ημερομηνία της πραγματικής κυκλοφορίας του φύλλου της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως», εκτός αν ο ενδιαφερόμενος έχει λάβει επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του θεωρημένου και εγκεκριμένου δοκιμίου, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο. Ως πραγματική κυκλοφορία νοείται η πραγματική δυνατότητα διάθεσης του οικείου Φ.Ε.Κ. στο κοινό. Η ημερομηνία πραγματικής κυκλοφορίας βεβαιώνεται από τον Ειδικό Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου.
• 4. Έννομες συνέπειες παράγονται μόνο από τη δημοσίευση των φύλλων της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» σε έντυπη μορφή, με την επιφύλαξη της παρ. 8 του άρθρου 15 του νόμου αυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα