Ανακοίνωση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων σχετικά με τις εισφορές προς το ταμείο


Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Τ ΝΠΙΔ

http://www.teayet.gr/site/

Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Τ. ΝΠΙΔ) είναι επαγγελματικό ταμείο υποχρεωτικής ασφάλισης (Ν.3029/2002 και Ν.4052/2012).

Σκοπός του είναι, η καταβολή σύνταξης γήρατος, αναπηρίας και θανάτου στους ασφαλισμένους του.

Στην ασφάλισή του υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια οι απασχολούμενοι και οι εργοδότες των σούπερ μάρκετ, των παντοπωλείων, των καταστημάτων τροφίμων και ξηρών καρπών,

των καφεκοπτείων και κάθε άλλου σχετικού καταστήματος που δραστηριοποιείται στην περιοχή Ν. Αττικής πλην νήσων, όπως αυτά αναλυτικά αναφέρονται στο άρθρο 4 του καταστατικού.

Το Ταμείο από 1/3/2013 μετετράπη σε ΝΠΙΔ και ακολουθεί το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ορισμένων εισφορών με δημιουργία Ατομικού Συνταξιοδοτικού Λογαριασμού, σεβόμενο την αρχή της ανταποδοτικότητας εισφορών παροχών.

Το ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται σε 3% για τον εργαζόμενο και 3% για τον εργοδότη.

Το ταμείο σήμερα αριθμεί περί τους 39.100 ενεργούς ασφαλισμένους και χορηγεί παροχές σε 5.500 συνταξιούχους με αναλογία 7:1.

Η αναλογιστική αυτή ισορροπία συνέβαλε μεταξύ άλλων στη διατήρηση των συντάξεων στο επίπεδο του έτους 2013, με εμφανή πια την προοπτική βελτίωσης.

Η περιουσία του Ταμείου, πριν τη μετατροπή σε επαγγελματικό ήταν 169 εκατομμύρια ευρώ, και ξεπερνά σήμερα τα 311 εκατομμύρια €.

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στα λογιστικά γραφεία που παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων, την υποχρέωση των επιχειρήσεων αυτών να ασφαλίζουν το προσωπικό τους στο Τ.Ε.Α.Υ.Ε.Τ.

Ειδικότερα, κατόπιν σχετικών ελέγχων διαπιστώθηκε ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, το προσωπικό μικρών και μεσαίων εταιρειών του κλάδου, ασφαλίζεται εσφαλμένα σε άλλους φορείς (πχ ΕΤΕΑΕΠ).

Όπως προαναφέραμε η ασφάλιση στο ΤΕΑΥΕΤ είναι υποχρεωτική και ως εκ τούτου η υπαγωγή σε οποιοδήποτε άλλο φορέα δεν είναι σύμφωνη με το νόμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο site ή στις υπηρεσίες του Ταμείου.

Θεοφάνους 19-21, Αμπελόκηποι 115 23
Τηλ.: 211 1064400
Φαξ: 210 6436374
Email: [email protected]
Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού: 10.00 - 15.00
http://www.teayet.gr/site/

Keywords
Τυχαία Θέματα