Π.Αβραμόπουλος Vs Γ.Μπουτάρη για τον τρόπο που μίλησε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο

21:01 6/11/2017 - Πηγή: seleo

Η τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη για τα τραπεζοκαθίσματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου φαίνεται πως

προκαλεί νέους τριγμούς στην παράταξη της πρωτοβουλίας αφού λίγο μετά με ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εκ των ιδρυτών της παράταξης Π.Αβραμόπουλος επικρίνει τον Γ.Μπουτάρη για

τον τρόπο που μίλησε εναντίον όσων αντιδρούν στην τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στη νέα παραλία και στην Αγίας Σοφίας. Δείτε τι έγραψε ο Π.Αβραμόπουλος στη σελίδα του: "Δεν αξίζει στο δημοτικό συμβούλιο ο ευτελισμός του λόγου – Από τη συζήτηση για τα τραπεζοκαθίσματα και την παραλία.

Δεν αξίζει στο δημοτικό συμβούλιο να εκστομίζονται, από τον ίδιο τον δήμαρχο, μομφές για… «μειοψηφίες» , προσβλητικές εκφράσεις περί … «ψυχοπαθών», περί ανθρώπων οι οποίοι … «έχουν το ακαταλόγιστο» ή να χαρακτηρίζονται οι θέσεις που διατυπώνονται …«ιστορίες για αρκούδες». Οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνονται όλοι αυτοί οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί κάνουν το αυτονόητο: Διατυπώνουν ελεύθερα και αβίαστα τις απόψεις τους σχετικά με την ανάγκη της τήρησης των νόμων, των κανονισμών και των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Έχουμε κατ’ επανάληψη συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο για την ανάγκη να αναπτύσσουμε με τους φορείς της Θεσσαλονίκης διάλογο και να επιδιώκουμε συγκλίσεις σε θέματα που αφορούν τις λειτουργίες της πόλης. Αυτή είναι και μία πάγια δική μου θέση, την οποία έχω εκφράσει πολλές φορές στα όργανα του δήμου και στο δημοτικό συμβούλιο. Πιστεύω πως η δημοτική αρχή έχει πρωτίστως ένα καθήκον: Να διασφαλίζει τη συναίνεση των πολιτών για αποφάσεις οι οποίες αφορούν τη ζωή και την κίνηση στην πόλη.

Η πόλη δεν είναι σε καλή κατάσταση –το ξέρετε όλοι αυτό, όλοι ανεξαιρέτως. Οφείλουμε, λοιπόν, να δούμε με πολλή προσοχή όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με προβλήματα της λειτουργίας και της ποιότητας της ζωής στη Θεσσαλονίκη –από το κυκλοφοριακό και τα σκουπίδια μέχρι την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και τη διασφάλιση του δημοσίου, ελεύθερου χώρου.

Και αν στο παρελθόν η χρήση άσχημων και προσβλητικών εκφράσεων σε βάρος κάποιων ανθρώπων έπαιρνε, πολλές φορές, μία διάσταση …χαριτωμένη και θεωρούνταν αντισυμβατική, αυτό πλέον δεν πουλάει. Να το τελειώσουμε λοιπόν. Και να προσπαθούμε να μιλάμε σοβαρά και υπεύθυνα εδώ μέσα. Γι αυτό και χαίρομαι που η απόφαση του δημάρχου είναι να μην προχωρήσει σε άλλες ενέργειες νομικού χαρακτήρα ή τύπου για τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά να υιοθετήσει, όχι απλώς διαδικασία αλλά και την ουσία όπως αυτή προσδιορίστηκε από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δηλαδή του Γενικού Γραμματέα και της επιτροπής του άρθρου 152. Η απόφαση προβλέπει, πρώτα απ’ όλα, διάλογο με τις ομάδες των πολιτών και τους φορείς οι οποίοι έχουν λόγο για τα θέματα της πόλης. Προβλέπει, επίσης, τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής κοινότητας (εν προκειμένω της Ε’ κατά κύριο λόγο, αλλά και της Α’).Και, τέλος, προβλέπει φυσικά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, αφού πρώτα έλθει εισήγηση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Αυτή είναι η ουσία. Δεν μιλάμε ούτε για διαδικαστικά θέματα, ούτε για λόγια του αέρα. Μιλάμε για σοβαρά ζητήματα. Και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ευτελιστεί ο λόγος που διατυπώνουμε στο δημοτικό συμβούλιο και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα θέματα". Νωρίτερα ο Γ.Μπουτάρης είχε χαρακτηρίσει "εξυπνάκηδες και ψυχοπαθείς" όσους αντιδρούν.

«Η πιπίλα αυτή ότι θα γεμίσει η παραλία με τραπεζοκαθίσματα, πρέπει να σταματήσει. Ποτέ κανένας δεν είπε κάτι τέτοιο, ότι θα γεμίσει το πλακόστρωτο. Είναι συγκεκριμένοι οι χώροι που θα μπουν τραπεζοκαθίσματα», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «ιστορία για αγρίους και παράλογους τους ελέγχους από την Αποκεντρωμένη».
Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις πολιτών για την κατάσταση με τον δημόσιο χώρο, σημείωσε ότι «θέλουν την πόλη βαλσαμωμένο μουσείο».
Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε κόσμια την κατάσταση της Αριστοτέλους από την Μητροπόλεως έως την Λεωφ. Νίκης και πως έχει αποκατασταθεί η τάξη. «Οι στοές είναι πεντακάθαρες από τραπεζοκαθίσματα, έχει καθαρίσει ο χώρος και είναι κόσμια η κατάσταση. Έχουμε προσφυγές που λένε ότι δεν πρέπει να είναι έτσι η πλατεία Αριστοτέλους, από διάφορους εξυπνάκηδες και ψυχοπαθείς συμπολίτες, οι οποίοι θέλουν την πλατεία Αριστοτέλους και όλη την πόλη ένα βαλσαμωμένο μουσείο. Ζωντανή πόλη είναι, πρέπει να το αντιληφθούν αυτό», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα