Επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν το Θωρηκτό Αβέρωφ (ΦΩΤΟ)

20:15 4/12/2017 - Πηγή: seleo

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, με επικεφαλής τον Πρόεδρό τους, κ. Ιωάννη Μανδρίνο

επισκέφθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 τον Λιμένα Θεσσαλονίκης, κατόπιν προσκλήσεως του Αντιπρόεδρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

Α.Ε. και μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, κ. Παναγιώτη Καρδαρά, το ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ, που ηγήθηκε των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων με Κυβερνήτη τον Ναύαρχο κ. Παύλο Κουντουριώτη, στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13 και στις νικηφόρες ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου κατά του τουρκικού στόλου, ανυψώνοντας το ηθικό στον σκληρά μαχόμενο Ελληνικό Στρατό για την υπεράσπιση των ιδανικών και της ακεραιότητας της πατρίδας μας, ξεπερνώντας κάθε ιστορία ναυτικής καταδίωξης.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ένας εκ των αρίστων αξιωματικών του Ελληνικού Ναυτικού Στρατού και Κυβερνήτης του ιστορικού θωρηκτού, Αρχιπλοίαρχος κ. Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος και την ξενάγησε στο εσωτερικό του θωρηκτού, το οποίο κοσμούσαν πολλά πολεμικά αναμνηστικά κατά τις μεγάλες και νικηφόρες ναυμαχίες του πλοίου, όπως η στολή και προσωπικά αντικείμενα του Κυβερνήτη, Ναύαρχου κ. Παύλου Κουντουριώτη.

Τόσο ο Πρόεδρος, κ. Μανδρίνος, όσο και τα μέλη της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος, ευχαρίστησαν θερμά τον Κυβερνήτη για την εξαιρετική ξενάγηση και ευχήθηκαν στο Πολεμικό Ναυτικό και γενικά στον Ελληνικό Στρατό πάντα νίκες κατά την οποιαδήποτε ξένη επιβολή κατά της πατρίδας μας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα