Είναι ο πολυαμορισμός η νέα σεξουαλική επανάσταση;

00:46 24/11/2017 - Πηγή: seleo

Ο πολυαμορισμός είναι η πρακτική του να έχει κάποιος πολλούς

ερωτικούς συντρόφους την ίδια χρονική περίοδο. Οι πολυαμοριστές δεν είναι σεξουαλικά ακόρεστοι ούτε επιδίδονται σε ομαδικά όργια. Είναι άτομα που θεωρούν δικαίωμά τους την ελευθερία στο σεξ, καθώς πιστεύουν πως η αγάπη και ο έρωτας είναι συναισθήματα που μπορεί να αισθανθεί κάποιος για πολλούς ανθρώπους.

Υπάρχει, μάλιστα, η άποψη πως οι πρώτοι πολυαμοριστές εμπνεύστηκαν από κάποιες φυλές των νησιών της Γαλλικής Πολυνησίας, όπου παρατήρησαν άνδρες και γυναίκες που είχαν τη δυνατότητα να έχουν ταυτόχρονα πολλούς ερωτικούς συντρόφους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η μονογαμία δεν είναι παρά μια κοινωνική κατασκευή. Ένα από τα βασικά τους επιχειρήματα, μάλιστα, είναι πως από τη στιγμή που το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται, θα πρέπει οι άνθρωποι να αρχίσουν να βλέπουν με διαφορετικό τρόπο τις σχέσεις, αφού η αποκλειστική σχέση με κάποιον για 30 χρόνια θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολη. Πολύ δύσκολη είναι, όμως, και η εξισορρόπηση των πολλών συντρόφων, η οποία απαιτεί επίσης μεγάλη αφοσίωση και πειθαρχία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως, αν κάποιος σκέφτεται να γίνει οπαδός του πολυαμορισμού, θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά καθώς και να απαντήσει στις ερωτήσεις που μπορεί να βρει σε μια εξειδικευμένη εφαρμογή, με σκοπό να δει αν όντως αυτός ο τρόπος ζωής τού ταιριάζει. Εάν καταλήξει ότι πραγματικά ο πολυαμορισμός τον ενδιαφέρει, υπάρχουν διάφορα εργαλεία που μπορεί να βρει στο διαδίκτυο προκειμένου να έρθει σε επαφή με άλλους πολυαμοριστές.

Είναι πολύ σημαντικό, βέβαια, να διευκρινιστεί ότι δεν θα έπρεπε κάποιος να έρθει σε επαφή με πολυαμοριστές, εάν το μόνο που θέλει είναι μια ευκαιριακή σεξουαλική σχέση ή το ομαδικό σεξ. Στα κλαμπ των πολυαμοριστών υπάρχουν συγκεκριμένοι και αυστηροί κανόνες, οι οποίοι γίνονται σεβαστοί από όλα τα μέλη. Πολύ συχνά στις συναντήσεις τα μέλη φορούν βραχιόλια που δηλώνουν την ηλικία τους αλλά και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Ο πιο σημαντικός κανόνας όμως, αυτός μάλιστα που διαχωρίζει τον πολυαμορισμό από την απιστία και αυτός που επίσης καθιστά την πρακτική ιδιαίτερα απαιτητική, είναι η διαφάνεια και η ειλικρίνεια. Το ψέμα δεν γίνεται αποδεκτό. Όσο για τη ζήλεια, οι πολυαμοριστές υποστηρίζουν ότι μπορεί κάποιος να τη δαμάσει μέσα από ειλικρινή συζήτηση. Πολλοί, μάλιστα, δείχνουν στον/στην επίσημο/η σύντροφο τα ρομαντικά μηνύματα που ανταλλάσσουν με αλλά άτομα. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά οι πολυαμοριστές ισχυρίζονται πως είναι θέμα δουλειάς. Από τη στιγμή που η μία σχέση θέλει δουλειά, οι περισσότερες χρειάζονται ακόμα περισσότερη. Μάλιστα, ακόμα και οι πιο έμπειροι πολυαμοριστές ομολογούν ότι η ζήλεια δεν φεύγει ποτέ και γι’ αυτό η συχνή και ειλικρινής συζήτηση είναι απαραίτητη. Πολλοί ερωτικοί σύντροφοι αν και ξέρουν την αλήθεια, υπάρχουν στιγμές που επιθυμούν την αποκλειστικότητα.

Το αν ο πολυαμορισμός είναι η νέα σεξουαλική επανάσταση εξαρτάται από τις διαστάσεις που δύναται να πάρει. Ακόμα κι αν δοκιμάζεται από κάποια ζευγάρια, δεν είναι εύκολο να υιοθετηθεί ως τρόπος ζωής. Ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και τρέφεται από την πεποίθηση ότι ο ένας είναι μοναδικός για τον άλλο είναι ακριβώς ο έρωτας που συγκινεί τους περισσοτέρους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Το αν η πορεία της εξελικτικής διαδικασίας οδηγήσει τελικά προς τον πολυαμορισμό μένει να φανεί.

Πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα