Χριστούγεννα σε Χιονοδρομικά Κέντρα - Ποια θα λειτουργήσουν

13:00 23/12/2017 - Πηγή: seleo

Σε αναστολή είναι τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα, ωστόσο υπάρχουν κάποια που είναι έτοιμα να λειτουργήσουν για τις ημέρες των γιορτών.

Αυτοί που λατρεύουν το σκι, το βουνό και το χιόνι, προτιμούν να κάνουν Χριστούγεννα σε χιονοδρομικά κέντρα. Ωστόσο, πολλά χιονοδρομικά κέντρα δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν λόγω καιρικών συνθηκών.

Αναλυτικά:

Το Χ.Κ. Καλαβρύτων τελικά ΔΕΝ θα λειτουργήσει σήμερα Σάββατο 23.12, ξανά υπήρξε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, που οφείλεται

στις έντονες χιονοπτώσεις. Στην βάση 70 εκ. και στην κορυφή 120 εκ. φρέσκο χιόνι. Υπήρξαν νέες χιονοπτώσεις κατά την διάρκεια της νύχτας και αναμένεται βελτίωση των καιρικών φαινομένων. Αρχική σκέψη ήταν να δοθούν σε λειτουργία οι αναβατήρες: Αχιλλέας, Δάφνη, Θέτις, Ερμής, Baby Lift. Για την Κυριακή 24.12 θα γίνουν προσπάθειες να δοθεί το κέντρο σε πλήρη λειτουργία και θα ακολουθήσει αύριο νεότερη ενημέρωση. Απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Το Χ.Κ Μαινάλου ΔΕΝ θα ανοίξει όπως προγραμματιζόταν σήμερα 23.12. Κυριακή 24.12 θα είναι σε λειτουργία. Οι πίστες είναι πατημένες. Θα ενημερώσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Αυστηρά αντιολισθητικές αλυσίδες! Ο δρόμος από/προς Βυτίνα είναι κλειστός και προτρέπουμε τους οδηγούς να τον αποφεύγουν τους χειμερινούς μήνες!

Το Χ.Κ. Ζήρειας κλειστοί δρόμοι λόγω χιονιού. Θα ενημερώσουμε πάλι με το τι θα λειτουργήσει για Σαββατοκύριακο και Χριστούγεννα.

Το Χ.Κ. Παρνασσού σε αναστολή λειτουργίας. Εξακολουθεί να χιονίζει σήμερα στον Παρνασσό και πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι μετακινούν το ελαφρύ, χωρίς υγρασία, χιόνι και δημιουργούν ανεμοσούρια! Το προσωπικό είναι σε ετοιμότητα, το χιόνι συνεχίζει να πέφτει και όλα δείχνουν ότι είναι εφικτό να λειτουργήσουν κάποιες πίστες για χιονοδρομία αύριο Κυριακή 24.12.

Το Χ.Κ. Βελουχίου σήμερα 23.12 προς το παρών σε αναστολή λειτουργίας. Θα ενημερώσουμε πάλι μετά τις 10.00 αν θα ανοίξουν αναβατήρες και τις πίστες.

Το Χ.Κ Πηλίου είναι με 15cm χιόνι το οποίο δεν επαρκεί. Περιμένουμε τις χιονοπτώσεις αυτών των ημερών. Το Σαλέ είναι ανοιχτό.

Το Κ.Ε.Ο.Α.Χ. είναι ανοιχτό όλο το έτος για βόλτα και διαθέτει λέσχη. Έχει χιόνι τώρα, το οποίο όμως δεν επαρκεί. Συνήθως από μέσα Ιανουαρίου αρχίζουν να λειτουργούν οι αναβατήρες. Προτείνουμε να επικοινωνείτε πρώτα. Δρόμοι ανοιχτοί.

Το Χ.Κ. Ανηλίου είναι έτοιμο να λειτουργήσει και έχει πλήρως αναβαθμιστεί. Ολοκληρώθηκε στις 21.12 η μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη κο Τζουμάκα. 30-31 Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η λειτουργία του.

Το Χ.Κ. Περτουλίου θα είναι ανοιχτό το Σαββατοκύριακο για βόλτα και έλκηθρο. Δρόμος ανοιχτός.

Το Χ.Κ. Βασιλίτσας για την περίοδο τον Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στις 24/12, 25/12 και 26/12 έχει ως εξή: Σε λειτουργία οι αναβατήρες, για τους επισκέπτες του Χιονοδρομικού μόνο για βόλτα, από τις 11:00 έως τις 15:00.

Το Χ.Κ. Βιτσίου είναι κλειστό. Χωρίς επάρκεια χιονιού.

Στο Χ.Κ. Βίγλας Πισοδερίου λειτουργεί μόνο ο μικρός Συρόμενος Baby lift. Ανοιχτά τα σαλέ. Δρόμος ανοιχτός χωρίς αλυσίδες. 30cm χιόνι. Περιμένουμε καλύτερη ποιότητα χιονιού.

Το Χ.Κ. Βόρας Καϊμακτσαλάν προς το παρόν σε αναστολή, περιμένουμε ενημέρωση αν θα ανοίξει (λόγω δυνατού αέρα) και σήμερα για χιονοδρομία με τους αναβατήρες Μετερίζι, Κρέμαση Σαραντόβρυση 1 & baby lifts. Το χιόνι από βάση έως κορυφή είναι 40 με 50 πόντους και η θερμοκρασία στους -10. Πιθανότητα ομίχλης. Δρόμος μέσω Κερασιάς με αλυσίδες. Ανοιχτό το σαλέ. Ωράριο λειτουργίας 09:00-15:00. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια θα λειτουργήσει αύριο 23.12 με τον Συρόμενο αναβατήρα Σ2, με την αντίστοιχη πίστα, και τον Εναέριο αναβατήρα για βόλτα. Σε λειτουργία θα βρίσκονται επίσης το Lift bar, το Chalet κορυφής, το κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και η σχολή ski / snowboard. Δείτε την πλήρη κατάσταση λειτουργίας εδώ.

Το Χ.Κ. Σελίου θα είναι ανοικτό την Κυριακή 24.12 για βόλτα με την καρέκλα. Είναι έτοιμο σε περίπτωση που χιονίσει. Σε λειτουργία το καφέ μπαρ κορυφής και τα δύο σαλέ. Επίσης έχει γίνει και η παραλαβή του νέου χιονοστρωτήρα.

Στο Χ.Κ. Ελατοχωρίου έριξε χιόνι. Περιμένουμε να χιονίσει κι άλλο. Από αύριο Σάββατο 23.12 το Σαλέ θα είναι ανοιχτό και ο αναβατήρας θα λειτουργεί για βόλτα.

Το Χ.Κ. Λαϊλιά έχει 15-20cm χιόνι. Αύριο 23.12 θα είναι ανοιχτό το Καταφύγιο για βόλτα και έλκηθρο. Χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο Χ.Κ. Φαλακρού Έναρξη λειτουργίας του τετραθέσιου αναβατήρα για βόλτα σήμερα 23.12 καθώς το χιόνι δεν είναι αρκετό για χιονοδρομία. Με την πρώτη χιονόπτωση όλο το χιονοδρομικό σε ετοιμότητα για λειτουργία. Σε λειτουργία το καταφύγιο του ορειβατικού, τα καφε «ανεμοσουρι» και «χιονοτρυπα».

Με πληροφορίες από το xionodromika.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα