Χωρίς σίτηση οι φοιτητές στις εστίες του ΑΠΘ-Τι καταγγέλουν

09:30 21/11/2017 - Πηγή: seleo

Η διακοπή της σίτισης οφείλεται στο γεγονός ότι έληξε η σύμβαση μεταξύ του αρμόδιου για τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών, Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και του εργολάβου που παρείχε τα γεύματα.

«Η απάντηση που μας έδωσε ο υπάλληλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με τον οποίο μιλήσαμε, είναι πως πρόκειται για ζήτημα γραφειοκρατικό, που σχετίζεται με την κατάληψη του κτιρίου του ιδρύματος στην Αθήνα, εξαιτίας της οποίας δεν μπορεί να συνεδριάσει

ο φορέας και να έλθει η χρηματοδότηση στην εργολαβία, ούτως ώστε η εργολαβία να ικανοποιήσει το αίτημά μας. Η γραφειοκρατία υπάρχει επιλεκτικά, καθώς όταν πρόκειται να περάσουν αντιλαϊκούς νόμους την ξεπερνάνε. Εμείς απαιτούμε δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές και στις φοιτητικές εστίες, με ευθύνη του κράτους» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο φοιτητής Γιώργος Καψάλης.

Από την πλευρά της, η αντιπρύτανης φοιτητικών θεμάτων, Αριάδνη Στογιαννίδου, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως προ ημερών άλλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, χωρίς η απελθούσα διοίκηση να έχει υπογράψει την εργολαβία για τη σίτιση, που έληξε χθες. Πρόσθεσε ακόμη, πως η Διοίκηση του ΑΠΘ δεν μπορεί -λόγω αναρμοδιότητας στο θέμα- να κάνει κάτι άλλο, παρά να ασκεί πίεση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ώστε να διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε. Σημείωσε δε, πως οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες έχουν πάντα τη δυνατότητα να σιτίζονται στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα