Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι παράλογο να περιέχεται ο όρος Μακεδονία»

20:15 20/1/2018 - Πηγή: seleo

«Δεν είναι παράλογο να περιέχεται ο όρος ΄΄Μακεδονία΄΄ σε μία σύνθετη ονομασία είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται αύριο στο «Έθνος της Κυριακής», υποστηρίζει ότι αν υπάρξει ευκαιρία λύσης, θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε. Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαιώνει

πως σέβεται «τις ανησυχίες και ειδικότερα τις ευαίσθητες χορδές των συμπατριωτών μας στη βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε, όπως τονίζει, «και εγώ είμαι μισός Μακεδόνας».

«Ωστόσο αυτό που τους καλώ να εκτιμήσουν νηφάλια είναι το τι προάγει το εθνικό συμφέρον και τι το υπονομεύει. Η μη λύση το υπονομεύει. Εδώ και 25 χρόνια οι γείτονες αναγνωρίζονται με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από πολλές χώρες, ενώ εμείς παλεύουμε παντού ώστε να τους αποκαλούν όλοι ΠΓΔΜ. Ονομασία δηλαδή σύνθετη στην οποία περιλαμβάνεται ο όρος 'Μακεδονία', χωρίς όμως κανέναν προσδιορισμό που να αποτρέπει οικειοποίηση και της γεωγραφίας και της Ιστορίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα