Ξεκίνησε η παραγωγή του “σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός οθόνης” της Synaptics

Ένα από τα χαρακτηριστικά που σχεδόν μονοπώλησε τη φημολογία φέτος αλλά τελικώς δεν είδαμε να ενσωματώνεται σε καμία φετινή συσκευή είναι ο αισθητήρας σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη (in-display fingerprint scanner).

Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει και παλαιότερα φήμες ότι θα βλέπαμε κάτι τέτοιο πρώτα στα Samsung Galaxy S8 και S8+ ενώ αργότερα το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επανήλθε στο προσκήνιο για

τα Samsung Galaxy Note 8 και Apple iPhone X.

Ο γνωστός αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo δήλωσε πριν λίγο καιρό –σπάνια δεν είναι σωστά πληροφορημένος- ότι η πρώτη συσκευή που θα ενσωματώνει “in-display fingerprint scanner” θα είναι το Samsung Galaxy Note 9, ενώ ήταν μάλλον αστείο όταν μάθαμε από στέλεχος της Apple ότι η κατασκευάστρια του iPhone δεν έλαβε ποτέ υπόψη της να ενσωματώσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε συσκευή της και πως από την αρχή της σύλληψης της ιδέας του iPhone X στο μυαλό των μηχανικών της εταιρείας ήταν μόνο το Face ID.

Πρόσφατα πάντως, η εταιρεία Synaptics ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του πρώτου, όπως λέει, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός οθόνης. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αναπτύχθηκε για συσκευές με σχεδόν ανύπαρκτα περιθώρια στη πρόσοψη και διαβάζει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη εφόσον ο τελευταίος τοποθετήσει το δάκτυλο του σε συγκεκριμένο σημείο στην οθόνη. Η εταιρεία μάλιστα έκανε γνωστό πως το βιομετρικό χαρακτηριστικό βρίσκεται ήδη σε φάση μαζικής παραγωγής και πως θα χρησιμοποιηθεί πρώτα σε συσκευή μίας εταιρείας που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων πέντε κατασκευαστών smartphones στον κόσμο.

“Οι καταναλωτές προτιμούν την ταυτοποίηση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος στη πρόσοψη του κινητού, και με την βιομηχανία να μετατοπίζεται ταχύτατα προς τις οθόνες OLED τύπου Infinity, η φυσική θέση του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στην ίδια την οθόνη. Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων της Synaptics’ Clear ID είναι πιο γρήγοροι, πιο βολικοί και περισσότερο ασφαλείς σε σχέση με άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά, με τη συγκεκριμένη οπτική τεχνολογία να αποτελεί μία σημαντική καινοτόμο κατεύθυνση καθώς και μία ευκαιρία για την αγορά των smartphones” δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος Mobile της Synaptics, Kevin Barber.

Site: PhoneArena

Keywords
Τυχαία Θέματα