Το Speedtest δείχνει κατά μέσο όρο 30% αύξηση στην ταχύτητα του Internet παγκοσμίως

Τον περασμένο Αύγουστο, η εταιρεία Ookla που έχει το γνωστό εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας του Internet, Speedtest, ανακοίνωσε την διαθεσιμότητα του Speedtest Global Index, ένα εργαλείο που δείχνει τις ταχύτητες Internet σε όλες τις χώρες του κόσμου, βοηθώντας τους χρήστες ή και τις εταιρείες να συγκρίνουν τη ταχύτητα Internet στην χώρα που βρίσκονται ή στην περιοχή τους

σε σχέση με άλλες.

Τώρα, η εταιρεία βελτιώνει την προσέγγιση της με την εισαγωγή ενός νέου εργαλείου, του Global Speed, που δείχνει την μέση ταχύτητα του Internet σε ολόκληρο τον συνδεδεμένο κόσμο.
Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, η ταχύτητα των mobile downloads έχει αυξηθεί κατά 30,1% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ η ταχύτητα των mobile uploads κατά μέσο όρο έχει αυξηθεί 38,9%.
Το εργαλείο επίσης δείχνει αύξηση 31.6% στην ταχύτητα όσον αφορά στις fixed broadband downloads και 25.9% στην ταχύτητα των fixed broadband uploads.

Τον Νοέμβριο, το Speedtest επισήμανε ότι 119 χώρες επέδειξαν mobile ταχύτητες download υψηλότερες από το μέσο όρο παγκοσμίως που είναι 20,28Mbps, ενώ 134 χώρες είχαν χαμηλότερες ταχύτητες. Οι ταχύτητες broadband έδειξαν ότι 71 χώρες βρίσκονταν πάνω από το μέσο όρο, και 185 χώρες κάτω από τον μέσο όρο.

Στις χώρες που έδειξαν τη μεγαλύτερη αύξηση στην mobile ταχύτητα τον τελευταίο χρόνο συμπεριλαμβάνεται το Λάος (με αύξηση 249,5%), το Βιετνάμ, η Δημοκρατία Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ο Λίβανος και το Χονγκ Κόνγκ. Κάποιες χώρες πάντως είδαν απώλειες στη ταχύτητα Internet, όπως το Πουέρτο Ρίκο, μάλλον εξαιτίας των καταστροφών του τυφώνα, κατά 39,8%.

Site: Engadget

Keywords
Τυχαία Θέματα