Επίσημη εκκίνηση του Wind Fiber με 800.000 νοικοκυριά

Το επίσημο εμπορικό λανσάρισμα των προγραμμάτων οπτικών ινών από τη Wind, πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να γίνονται γνωστές ύστερα από τη χθεσινή δημοσιοποίηση των πακέτων.

Η αρχή για τη Wind γίνεται παρέχοντας συνδέσεις οπτικών ινών των 100 και 200 Mbps σε 800.000 νοικοκυριά σε περιοχές όχι μόνο της Αττικής και της Θεσσαλονίκης

αλλά και της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Κρήτης, της Πελοποννήσου και της Βορείου Ελλάδας. Καλύπτοντας αρχικά το 20% της ελληνικής επικράτειας, σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Τζωρτζακάκη, Γενικό Διευθυντή σταθερής τηλεφωνίας &B2B της Wind, η επέκταση των υπηρεσιών θα είναι ραγδαία τα επόμενα χρόνια για να φτάσουμε στο στόχο κάλυψης του 65-70% έως το τέλος του 2019. Η κάλυψη ολόκληρης της Αττικής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη χρονιά ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα ολοκληρωθεί το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της Wind στη Λάρισα. Αντίστοιχα μέσα στο 2019, θα είναι διαθέσιμο το δίκτυο της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τη σημερινή παρουσίαση, η Wind αποτελεί τον πρώτο εναλλακτικό πάροχο που προσφέρει υπηρεσίες χονδρικής σε άλλους παρόχους, έχοντας ήδη ενεργοποιήσει τη σχετική πλατφόρμα. «Αξιοποιήσαμε την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία του οργανισμού μας ώστε να μην πάει καμία μέρα χαμένη μετά από την έγκριση των πλάνων μας. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε υπηρεσίες χονδρικής από το δικό μας δίκτυο οπτικών ινών σε όποιο πάροχο μας το ζητήσει. Γυρίζουμε σελίδα στην αγορά της σταθερής, πρακτικά και συμβολικά» σημείωσε ο κ. Τζωρτζακάκης. Σε ότι αφορά τα πακέτα, η εταιρεία λανσάρει από σήμερα δύο προγράμματα, το Fiber 100 καθώς και το Fiber 200 Plus.

Για το Wind Fiber 100, η εταιρεία προσφέρει με μηνιαίο πάγιο €42 ταχύτητες download 100 Mpbs, upload 10 Mbps, απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά, 300' προς εθνικά κινητά καθώς και 1500’ προς κινητά WIND / Q. Για το πακέτο Wind Fiber 200 Plus, οι ταχύτητες ανεβαίνουν στα 200 Mbps όσον αφορά το download και στα 20 Mbps το upload, με τις υπόλοιπες παροχές να παραμένουν ίδιες. Η τιμή του συγκεκριμένου πακέτου έχει οριστεί στα €62 αν και πιθανότατα να υπάρξει σύντομα μείωση στην τιμή του, κάτι που θα ισχύσει και για τα τέλη ενεργοποίησης που για την ώρα έχουν οριστεί στα €70.

Η πλειοψηφία των συνδέσεων που θα πραγματοποιηθούν δε θα αφορούν συνδέσεις FTTH (Fiber to the Home), αλλά συνδέσεις FTTC (Fiber to the Curb) όπου η τοποθέτηση ίνας γίνεται μέχρι την καμπίνα (ΚΑΦΑΟ) και μετά η υπηρεσία δίνεται με το υπάρχον καλώδιο χαλκού ως τον τελικό χρήστη. Η χρονική διάρκεια που μεσολαβεί από τη στιγμή της αίτησης έως την ενεργοποίηση της σύνδεσης, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας θα κυμαίνεται περίπου στις 15 ημέρες για περιπτώσεις FTTC.

Για τον έλεγχο διαθεσιμότητας των δύο πακέτων για τους καταναλωτές, η Wind έχει δημιουργήσει το σχετικό εργαλείο μέσω της ιστοσελίδας της, παρέχοντας αναζήτηση με εισαγωγή του τηλεφωνικού αριθμού ή της διεύθυνσης του σπιτιού, με τη δεύτερη λύση να είναι όπως αναφέρθηκε πιο αξιόπιστη. Μέσα στην εβδομάδα θα λανσαριστούν και οι εταιρικές προτάσεις Fiber της Wind, με τιμές που δε θα διαφέρουν από αυτές που ισχύουν για ιδιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα