Microsoft: Διασύνδεση LinkedIn και Word με το Resume Assistant για πιο ελκυστικά βιογραφικά

Το καλοκαίρι του 2016, αίσθηση δημιουργούσε η ανακοίνωση εξαγοράς του LinkedIn από τη Microsoft με το ποσό των 26,2 δισ. δολαρίων.

Από τότε η παρουσία του LinkedIn σε προϊόντα της Microsoft κάνει ολοένα και πιο έντονη

την εμφάνισή του με πιο πρόσφατη αυτή της ενσωμάτωσης των επαφών που διαθέτει ένας χρήστης, στην online υπηρεσία του Outlook. Λίγες ημέρες μετά, η Microsoft ανακοινώνει μια ακόμα πιο σημαντική διασύνδεση, αυτή τη φορά με το Word, το δημοφιλέστερο επεξεργαστή κειμένου. Η διασύνδεση των δύο υπηρεσιών γίνεται στο Office 365 και έχει την ονομασία Resume Assistant. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό βιογραφικό, χρησιμοποιώντας το ενημερωμένο τους προφίλ στο LinkedIn σε συνδυασμό με έξυπνα εργαλεία που διαθέτουν στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης.

Με το Resume Assistant και πάντα μέσα από το Word, o χρήστης μπορεί να δει βιογραφικά άλλων επαγγελματιών στο χώρο του, ενώ σε περίπτωση που εντοπίσει σ' αυτά κάποια δεξιότητα που διαθέτει και ο ίδιος, μπορεί να τη προσθέσει στο δικό του βιογραφικό με το πάτημα ενός κουμπιού. Η εφαρμογή προτείνει δεξιότητες με βάση τον τύπο εργασίας που αναζητά προκειμένου το βιογραφικό να ξεχωρίζει από τα άλλα. Με την ολοκλήρωση δημιουργίας του βιογραφικού του είναι δυνατή η αποθήκευσή του ως έγγραφο, αλλά και το ανέβασμα απευθείας στο LinkedIn. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να δηλώσει αθόρυβα σε εταιρείες προσλήψεων ότι είναι διαθέσιμος για πρόταση εργασίας, χωρίς να ενημερωθεί κάποιος άλλος (όπως πχ. το αφεντικό του).

Οι παραπάνω δυνατότητες δεν απευθύνονται μόνο σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν νέο βιογραφικό αλλά και σε όσους θέλουν να βελτιώσουν το ήδη υπάρχον τους. Η Microsoft αναφέρει ότι περισσότερα από το 80% των βιογραφικών, ενημερώνονται μέσω του Word, κάτι που κάνει τη διασύνδεση με το LinkedIn πολύ χρήσιμη.

Ο Remote Assistant έρχεται τις επόμενες εβδομάδες αποκλειστικά για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Office 365.

Site: Resume Assistant
Site: Microsoft

Keywords
Τυχαία Θέματα