Πομπηία 45 χρόνια μετά... [βίντεο]

12:37 13/7/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ gilmour-pompeii.jpg Πρώτη γεύση από την ιστορική συναυλία του David Gilmour 13.07.2017, 11:42 | Ετικέτες: Pink Floyd, συναυλίες, ταινίες Συντάκτης: efsyn.gr

Οι Pink Floyd καθ' όλη την καριέρα τους βρέθηκαν στην πρωτοπορία της μουσικής. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εγχειρήματά τους ήταν η συναυλία

στο αμφιθέατρο της Πομπηίας. 45 χρόνια μετά ο David Gilmour πραγματοποίησε ξανά το ίδιο ταξίδι, αυτή τη φορά μπροστά σε ζωντανό κοινό.

Πέρυσι το καλοκαίρι (7 και 8 Ιουλίου) ο σπουδαίος Βρετανός κιθαρίστας έδωσε μια μοναδική παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Πομπηίας η οποία ηχογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε.

Αυτές ήταν οι πρώτες συναυλίες με κοινό στο συγκεκριμένο θέατρο έπειτα από 2.000 χρόνια.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «David Gilmour: Live In Pompeii», η οποία θα προβληθεί στις 13 Σεπτεμβρίου για μία μόνο βραδιά σε περίπου 2.000 κινηματογράφους ανά τον κόσμο.

Οι θαυμαστές του Gilmour μπορούν επίσης να ζητήσουν την προβολή της ταινίας στην περιοχή τους μέσω της φόρμας «Demand It» στον επίσημο ιστότοπο του project.

Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Γκάβι Έλντερ και παρουσιάζει ερμηνείες τραγουδιών από τα πρόσφατα σόλο άλμπουμ του κιθαρίστα «On An Island» και «Rattle That Lock», καθώς και κλασικά κομμάτια των Pink Floyd όπως τα «The Great Gig In The Sky» και «Comfortably Numb».

Ο ίδιος ο μεγάλος καλλιτέχνης τόνισε στο Rolling Stone ότι οι συναυλίες του στην Πομπηία τον έκαναν να σκεφτεί τον Richard Wright, το μέλος των Pink Floyd που πέθανε το 2008.

«Είναι ένας τόπος φαντασμάτων και δεν θα μπορούσα παρά να σκέφτομαι ότι παίζω εκεί - με τον Rick- είναι μια αίσθηση επανεξέτασης της ιστορίας», είπε. «Αυτό που μου αρέσει είναι να παίζω σε όμορφα μέρη, στα οποία οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση της μεγαλοπρέπειας του χώρου, και αυτό θα προστεθεί στις αναμνήσεις που παίρνουν μαζί τους και θα τις διατηρήσουν στη συνέχεια», ανέφερε.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή στην... Ιστορία Ένα ψυχεδελικό ταξίδι παρέα με τους μοναδικούς Pink Floyd
Keywords
Τυχαία Θέματα