Πέθανε ο Walter Becker των Steely Dan

12:03 4/9/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ steely-dan-becker.jpg Από τους μεγάλους οραματιστές μουσικούς των 70'ς | (AP Photo/Evan Agostini) 04.09.2017, 11:16 | Ετικέτες: jazz, rock Συντάκτης: efsyn.gr

Ακόμη μία απώλεια για τη μουσική, καθώς ο Walter Becker, εκ των ιδρυτών των οραματιστών και πρωτοπόρων Steely Dan άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών. Οι Steely Dan είχαν χαρακτηριστεί ως οι «απόλυτοι

αντιήρωες των 70΄ς». Υπέγραψαν αρκετές επιτυχίες, διαλύθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και επανήλθαν δυναμικά στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ενώ δεν αναφέρεται η αιτία θανάτου.
Ο επί δεκαετίας συνεργάτης του, Donald Fagen (μαζί είχαν σχηματίσει τους Steely Dan) έγραψε για τον Becker «ήταν πανέξυπνος. Ένας εξαιρετικός κιθαρίστα και πολύ καλός συνθέτης. Ήταν κυνικός απέναντι στον Άνθρωπο, ακόμη και στον εαυτό, αλλά και εξαιρετικά αστείος».

Οι Steely Dan δημιουργήθηκαν δημιουργήθηκαν το 1972 και το μουσικό τους ύφος ήταν jazz rock, αλλά με πολύ προσεγμένες παραγωγές και ιδιαίτερη έμφαση στις πολύπλευρες συνθέσεις τους. Στιχουργικά τους χαρακτήριζε ο σαρκασμός και η ειρωνεία.

Γνώρισαν σημαντική επιτυχία, ιδιαίτερα με το πασίγνωστο «Do it Again». Διαλύθηκαν το 1981, όταν η νέα δεκαετία έβαλε... δύσκολα στους ροκάδες των 70'ς, αλλά σχηματίστηκαν ξανά το 1993 και μέχρι τον θάνατο του Becker ήταν ενεργοί.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι U2 έπαθαν... blackout Τα τραγούδια που «κυριάρχησαν» στα streaming το 2017
Keywords
Τυχαία Θέματα