Λογοτεχνικός μαραθώνιος με τα αγαπημένα του Μπάουι

15:02 5/1/2018 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ bowie.jpg AP Photo 05.01.2018, 14:46 | Ετικέτες: David Bowie, βιβλία Συντάκτης: efsyn.gr

Μία online λέσχη ανάγνωσης με τα αγαπημένα βιβλία του πατέρα του ξεκίνησε ο Ντάνκαν Τζόουνς, γιος του πολυσχιδούς καλλιτέχνη Ντέιβιντ Μπάουι, ο οποίος πέθανε πριν 2 χρόνια γεμίζοντας

θλίψη τους απανταχού θαυμαστές του.

Στην επίσημη σελίδα του Βρετανού τραγουδοποιού δημοσιεύτηκε το 2013 η λίστα με τα 100 αγαπημένα βιβλία του ανάμεσα στα οποία ήταν η «Έρημη χώρα» του Τόμας Στερνς Έλιοτ, «Ο Υπέροχος Γκάτσμπι» του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, και του White Noise του Ντον Ντελίλο.

Ο Τζόουνς, που έχει σκηνοθετήσει της ταινίες Moon και Warcraft, έγραψε αρχικά στο twitter ότι αισθάνθηκε το χρέος να αφιερώσει έναν λογοτεχνικό μαραθώνιο στον πατέρα του.

Ο μπαμπάς μου ήταν ένα "τέρας" διαβάσματος. Μια από τις αληθινές του αγάπες ήταν τα ταξίδια του Πίτερ Ακρόιντ στην ιστορία της Βρετανίας και των πόλεών της.

Ύστερα ανακοίνωσε: «Εντάξει ομάδα! Όποιος θέλει να συμμετάσχει μπορεί να διαβάσει το Hawksmoor του Πίτερ Ακρόιντ, ως διασκέδαση πριν μπούμε στα σκληρά πράγματα».

Οι αναγνώστες πρέπει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου να έχουν διαβάσει το βιβλίο μυστήριου των 288 σελίδων που κυκλοφόρησε το 1985 μέχρι να τους αποκαλυφθεί ποιο θα είναι το επόμενο.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενας χρόνος χωρίς τον θρυλικό starman O Mπόουι, ο Τζάγκερ, η Ιμάν και η... μαμά
Keywords
Τυχαία Θέματα