Η μεγαλειώδης συναυλία του Nick Cave σε 10 στιγμές

12:49 17/11/2017 - Πηγή: efsyn
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ cave-nick-live.png 17.11.2017, 12:08 | Ετικέτες: Nick Cave, συναυλίες, rock, Ejekt Festival Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος

1) Στο Ταε Κβον Ντο, στο κατάμεστο με 9 χιλιάδες ορκισμένους φαν του Nick Cave.

Η συναυλία ως γνωστόν ήταν sold out δύο μήνες τώρα, ακόμα και μέσα στην «Εφ.Συν.» υπήρχε κόσμος που αναζητούσε, ματαίως, εισιτήριο (δεν μου μιλούν από τα νεύρα τους εδώ και μέρες αλλά δεν τους φταίω...).

2) Δυόμιση ώρες κράτησε το live και πρέπει να ήταν το καλύτερο που έχει δώσει ποτέ στην Ελλάδα. Οσο μεγαλώνει γίνεται όλο και καλύτερος. Ξεκίνησε στις 10 παρά τέταρτο αλλά από τις 8 και μισή ο χώρος ήταν γεμάτος, κάποιοι πήγαν εκεί από τις 6 το απόγευμα.

3) Στάνταρ το setlist της περιοδείας, με παλιότερα κομμάτια αλλά και αρκετά από τον τελευταίο του δίσκο, το σκοτεινό «Skeleton Tree» που κυκλοφόρησε λίγο μετά το θάνατο του δεκαπεντάχρονου γιου του.

4) Απόλυτη ησυχία στα κομμάτια αυτά, τα πιο χαμηλών τόνων, τα πιο εσωστρεφή. Σεβασμός. Χωρίς θρήνο.

5) Κορυφαία στιγμή της βραδιά, δίχως άλλο, το «The Weeping Song» με τον Cave να βουτάει μέσα στον κόσμο τραγουδώντας από την αρένα. Ήτα το πρώτο κομμάτι του encore.

6) Για να ακολουθήσει αμέσως μετά το... αιματοβαμμένο «Stagger Lee». Αλλη ατραξιόν εδώ, ο Nick Cave ανέβασε δεκάδες θεατές πάνω στη σκηνή, να χορεύουν και να τραγουδούν μαζί του.

7) «Efxaristo» διαρκή από τον καλλιτέχνη που είχε ανέκαθεν μία ειδική σχέση με την Ελλάδα, μας ζήτησε να του φωνάξουμε πως είναι το όνομά του στα ελληνικά, «Νίκος, Νίκος». Ευτυχώς που δεν μας ρώτησε και για το... Cave...

8) Αποθέωση στο «Into My Arms» με τον Cave στο πιάνο και να τραγουδούν όλοι, χαμός στα «Red Right Hand», «From Her to Eternity» και «The Mercy Seat».

9) Τι ωραίο να βλέπεις μία τόσο μεγάλη συναυλία, Πέμπτη βράδυ, μέσα στο καταχείμωνο και την επομένη να πηγαίνεις κανονικά στη δουλειά σου. Λονδίνο μου θύμισε.

10) Υπομονή μέχρι τις 23 Ιουνίου που θα μας έλθει ξανά στο Ejekt Festival. Μην μου πείτε τίποτε για εισιτήρια, ψάξτε από τώρα να αγοράσετε. Έστω και αν η καλοκαιρινή συναυλία του θα είναι σε ανοιχτό χώρο οπότε θα χωράει πολύ περισσότερο κόσμο.

[ad-slot]

[related-articles]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξανά το καλοκαίρι ο Nick Cave στην Ελλάδα «Να κάνω μουσική επικίνδυνη, σαν όπλο γεμάτο σφαίρες»
Keywords
Τυχαία Θέματα