Δεν ξεχνάμε

11:56 6/12/2017 - Πηγή: efsyn
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Κάθε τρελό παιδί ---- Φλέρυ Νταντωνάκη Video of Κάθε τρελό παιδί ---- Φλέρυ Νταντωνάκη 06.12.2017, 10:55

«Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛ. ΑΣ.» ένα από τα συνθήματα, που φώναξαν διαδηλωτές πριν μέρες στην πορεία του Πολυτεχνείου, όπως κάθε χρόνο πια.

Σε μία φράση μπλέκονται οι «επέτειοι», οι γενιές, οι δολοφονίες. Κάποιοι τους λένε ήρωες. Σκέφτομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν

πήγαν για να πεθάνουν, αλλά τελικά συμφωνώ. Γίνεται ήρωας αυτός που χάνει τη ζωή του έτσι, όπως ο 15χρονος Αλέξης που δέχτηκε την σφαίρα από το όπλο του Επαμεινώνδα Κορκονέα στην καρδιά.

Εννέα χρόνια μετά η δίκη του πρώην ειδικού φρουρού και του συνάδελφου του Βασίλη Σαραλιώτη ακόμα συνεχίζεται μακριά από την Αθήνα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

«Ό,τι και άν έχει γίνει, όπως και άν έχουν τα πράγματα, θεωρώ τραγικό λάθος την αθώωση του αστυνομικού. Και πολύ κακό μήνυμα, που στέλνουμε στα νέα αυτά παιδιά, το υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας μας, που δεν έχει ακόμη διαφθαρεί, όπως εμείς» είχε πει ο Μάνος Χατζιδάκις για τη δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη το 1985.

Λένα Κυριακίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα