Baroque Pop διήμερο

20:16 1/6/2017 - Πηγή: efsyn
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ rufus-.jpg Ο Rufus Wainwright στο Gazarte 01.06.2017, 19:34 | Ετικέτες: pop, συναυλίες Συντάκτης: efsyn.gr

Ιδιοσυγκρασιακός, εξομολογητικός τραγουδοποιός, ερμηνευτής με σπάνιο χάρισμα, συνθέτης του λυρικού θεάτρου, λάτρης του Σαίξπηρ, ο Rufus Wainwright

ανήκει στην κατηγορία εκείνη των μουσικών των οποίων το έργο μπορεί να περιγραφεί μόνο χρησιμοποιώντας έξυπνους νεολογισμούς: η λέξη «popera» ή η φράση «baroque pop» δεν θα είχαν επινοηθεί χωρίς αυτόν.

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού άλμπουμ του «Take All My Loves: 9 Shakespeare Sonnets» με μελοποιήσεις εννέα σονέτων του μεγάλου βρετανού βάρδου και έναν μήνα μετά την κυκλοφορία ενός νέου σινγκλ, μιας εμπνευσμένης διασκευής του «Signed, Sealed, Delivered (I’m Yours)» του Stevie Wonder, ο 43χρονος αμερικανο-καναδός έρχεται στο gazarte για να μας συγκινήσει με τις ερμηνείες του, αλλά και για να μας αναστατώσει με το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό του.

Οι δύο συναυλίες που θα δώσει στην Αθήνα θα μπορούσαν να λέγονται και «Ο Rufus Wainwright σε απρόβλεπτα τραγούδια», αφού κάθε βραδιά θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις αυτού του αυθόρμητου καλλιτέχνη. Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει η μοίρα.

Αν δηλαδή θα μας πει τις μεγάλες του προσωπικές επιτυχίες, άριες από την όπερα «Prima Donna», γαλλικά τραγούδια που αγαπάει, τραγούδια της μητέρας του (της σημαντικής τραγουδίστριας της φολκ, Kate Mcgarrigle), αν θα να αποτίνει φόρο τιμής στους αγαπημένους του καλλιτέχνες που χάθηκαν πρόσφατα, στον Prince, τον George Michael ή τον Leonard Cohen. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μας πει πολλές ιστορίες, θα είναι ο γνωστός, χαριτωμένος, αστείος εαυτός του, θα «πειράζει» το κοινό γοητεύοντάς το ακόμη πιο πολύ, κι αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να ακούσουμε σε παγκόσμια πρώτη κάτι από την καινούργια του όπερα με θέμα τη ζωή του ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού.

Αν δεν μας κάνει αυτό το χατίρι στην Ελλάδα, τότε πού θα το κάνει;

INFO

Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Ιουνίου

Gazarte, Βουτάδων 32 – 34, Γκάζι

Εισιτήρια

Προπώληση: A ζώνη: 55€ | Β ζώνη: 45€ | Όρθιοι: €28
Ταμείο: A ζώνη: 58€ | Β ζώνη: 48€ | Όρθιοι: €31

LINKS

Facebook Event

Keywords
Τυχαία Θέματα