Υπέροχο κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 1:00′ Μερίδες: 14 – Εύκολο

Πεντανόστιμο, αφράτο κέικ με άρωμα πορτοκαλιού και σοκολατένια απόλαυση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

120 γραμ. σπορέλαιο2 πορτοκάλια (βιολογικά – ακέρωτα)240 γραμ. χυμός πορτοκαλιού2 μεγάλα αυγά2 πρέζες αλάτι400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςκοσκινισμένο300 γραμ. ζάχαρη1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ1½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής200 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνεςλίγη λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς

C, στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μεγάλη φόρμα για κέικ.

Κόβουμε τα πορτοκάλια (αφού τα πλύνουμε) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια. Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού. Αφαιρούμε και τις άκρες.

Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το λάδι , το χυμό, τα αβγά και το αλάτι. Τα αλέθουμε για να γίνουν κρέμα.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και με κουτάλι ανακατεύουμε. Κάνουμε λακκούβα στα στερεά υλικά στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε απαλά, ίσα να ενωθούν (μην παραδουλεύετε το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα).

Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας στο μείγμα για το κέικ πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε να ροδίσει για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε αν ψήθηκε μπήγοντας μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα.

argiro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα