Βενεζουέλα: Στο χάος των διαδηλώσεων και των λεηλασιών | Επιστρατεύει το στρατό ο Μαδούρο

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον τα περιστατικά λεηλασιών στην Βενεζουέλα. Παράλληλα, πληθαίνουν τα κρούσματα επιθέσεων εναντίον αστυνομικών τμημάτων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Για την αντιμετώπισή τους, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έδωσε την Τετάρτη εντολή να αναπτυχθούν 2.000 στρατιώτες και 600 στελέχη των ειδικών δυνάμεων στην πολιτεία Τάτσιρα, στα δυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία.

Στην συγκεκριμένη πολιτεία, που συγκλονίζεται από βιαιότητες, σκοτώθηκε την Τετάρτη ένας διαδηλωτής 15 ετών, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία. Το γεγονός

αυτό αυξάνει σε 43 τον απολογισμό των νεκρών στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που άρχισαν την 1η Απριλίου.

Σε καθημερινή πλέον βάση οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας συγκρούνται με διαδηλωτές, ιδίως σε περιοχές της μεσαίας τάξης που μαστίζεται από την κρίση. Η χώρα παραμένει σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης από οικονομικής απόψεως, όπως αποφάσισε ο Μαδούρο.

Για ακόμα ένα βράδυ χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σε δρόμους, λεωφόρους και πλατείες στην πρωτεύουσα Καράκας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του διαδόχου του Ούγκο Τσάβες στην εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα