Τζανακόπουλος: Πολιτική ανοησία της Ν.Δ. να ζητεί εξεταστική για το Noor 1

Ως αντιπερισπασμό και πολιτική ανοησία χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1, κάνοντας λόγο για «διογκωμένη υπόθεση από μερίδα συστημικών μέσων ενημέρωσης».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι κατέρρευσε το αφήγημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το Eurogroup και γι’ αυτό «βρήκε το Noor 1».

Ο κ. Τζανακόπουλος
είπε ότι η κυβέρνηση λέει «ναι» στις εξεταστικές για σοβαρές υποθέσεις, αλλά «όχι» στις «ανοησίες». «Όταν υπάρχουν σοβαρές υποθέσει όπως αυτή της υγείας, όταν έχουμε ενδείξεις τέλεσης σοβαρών αδικημάτων βεβαίως θα προχωρήσουμε σε εξεταστικές και σε προανακριτικές αλλά δεν θα μπούμε σε μια πολιτική ανοησία που πρόκειται και για ένα μιντιακό κατασκεύασμα» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο του Ερρίκος Ντυνάν, σημείωσε ότι η Εξεταστική ερευνά ενδεχομένως απιστία προς το δημόσιο, αδιαφανή μεταβίβαση του νοσοκομείου. «Εάν στην εξεταστική προκύψουν πολιτικές ευθύνες να πάμε και σε προανακριτική» είπε, προσθέτοντας πως η υπόθεση αποτυπώνει τα συμπτώματα μιας γενικότερης παρακμής, «συμπτώματα των όρων με τους οποίους λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα το προηγούμενα χρόνια».

Για την οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «εντός του πολιτικού συσχετισμού καταφέραμε να φέρουμε την καλύτερη συμφωνία».

Σε ό,τι αφορά το χρέος είπε ότι ο στόχος της κυβέρνησης ήταν η προσπάθεια για ρύθμισή του με χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Όπως σημείωσε, μετά την απόφαση της 15ης Ιουνίου, όλα κρίνονται από τη στάση των αγορών, «οι επενδυτές εμπιστεύονται τα ελληνικά ομόλογα και τελικά αυτοί είναι που θα κρίνουν εάν το χρέος είναι βιώσιμο».

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα