Τους έκαναν «τσακωτούς» με 14 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι της Πάτρας

Στη σύλληψη δύο ατόμων προέβησαν χθες το βράδυ στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για κατοχή – διαμετακόμιση ναρκωτικών ουσιών κατά παράβαση του ν. 4139/2013.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος σε φορτηγό όχημα μετά την εκφόρτωση από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από Ανκόνα Ιταλίας, βρέθηκαν δώδεκα (12) πλαστικές συσκευασίες

που περιείχαν τη ναρκωτική ουσία κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους δεκατεσσάρων κιλών, εκατόν πενήντα πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου γραμμαρίου (14.155,1 gr).

Το φορτηγό οδηγούσε 50χρονος με συνοδηγό επίσης 50χρονη, και τα ναρκωτικά τα είχαν κρύψει επιμελώς μέσα στην καμπίνα του τράκτορα και συγκεκριμένα στα πλαϊνά τοιχώματα πάνω από τις θέσεις του οδηγού και του συνοδηγού πίσω από τις υφασμάτινες επενδύσεις (ταπετσαρίες).

Στη συνέχεια, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του κλιμακίου της Λιμενικής Αρχής και της Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Αττικής, ο οποίος ήταν ο παραλήπτης της εν λόγω ποσότητας.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ο τράκτορας του εν λόγω Φ/Γ οχήματος, τρία κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή πλοήγησης και ένα tablet που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού του φορτηγού, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων ογδόντα πέντε ευρώ (€6.085,00) που βρέθηκαν στην κατοχή της συνοδηγού καθώς και ένας φορητός υπολογιστής, δύο tablet, 14 κινητά τηλέφωνα, δύο χιλιάδες ευρώ (€2.000), 2 φωτογραφικές μηχανές, τρία USB stick και ένα Ι.Χ. όχημα του αλλοδαπού παραλήπτη.

Πηγή: patrastimes.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα