Την υπογραφή του Ειδικού Περιφερειακού Χωροταξικού της Κρήτης εξήγγειλε ο Σταθάκης

Στους άξονες που θα αναπτύξει στη συνεδρία με θέμα στρατηγική για την ενέργεια και το περιβάλλον αναφέρθηκε προσερχόμενος για τις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ Σταθάκης ανέφερε πως ο ένας άξονας αφορά στα ενεργειακά και ο δεύτερος στο ειδικό χωροταξικό της περιφέρειας Κρήτης.

Τα ενεργειακά σημείωσε πως έχουν

να κάνουν με την διασύνδεση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα και συγκεκριμένα με την Αττική και την Πελοπόνησσο, τους υδρογονάνθρακες και την προκήρυξη οικοπέδων στην νοτιοδυτική Κρήτη, τις ενεργειακές κοινότητες, όπου στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται παραγωγοί ρεύματος να είναι και οι ίδιοι οι καταναλωτές και την μελέτη διαμόρφωσης ενεργειακών έργων.

Σε ότι αφορά στο Ειδικό Χωροταξικό της Περιφέρειας Κρήτης ο κ. Σταθάκη εξήγγειλε την υπογραφή του, για το οποίο όπως είπε αποτελεί προϊόν διαβούλευσης.

Τόνισε δε πως αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης καθώς οριοθετεί τις χρήσεις γης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο Χωροταξικό για το θαλάσσιο περιβάλλον για το οποίο επεσήμανε πως θα καθορίζει δραστηριότητες που μέχρι σημερα δεν είχαν οριοθετηθει.

Επίσης πως π κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στην επιχείρηση ρύθμισης των αυθαιρέτων με το νέο νομοσχέδιο που ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Από την πλευρά του Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μανώλης Φάμελος τόνισε μεταξύ άλλων πως το μοντέλο ανάπτυξης που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα με βάση τους πλούσιους περιβαλλοντικούς πόρους δεν είναι βιώσιμο, αλλά αν συνεχίσουμε με αυτό το μοντέλο ανάπτυξης, αυτοί οι πλούσιοι περιβαλλοντικοί πόροι, πιθανόν στο μέλλον να πάψουν να είναι πλούσιοι.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα