Τι θα φάμε σήμερα; Σαλάτα με άσπρα φασόλια

Τα άσπρα φασόλια συνδυασμένα με τα κατάλληλα υλικά κάνουν σαλάτες πραγματικά θεσπέσιες. Εδώ, με λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια, καρότα, ντομάτα μπέικον και ένα ωραίο dressing το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο!

Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιμασίας: 20′ Χρόνος μαγειρέματος: 40′ Έτοιμο σε: 45′ Χρόνος αναμονής: 8 ώρες

Υλικά
300γρ. φασόλια άσπρα, μέτρια
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα καλά
2 καρότα μεγάλα, τριμμένα στον τρίφτη
1 ντομάτα μεγάλη, ώριμη
Για τη σάλτσα
1 κουτ.

σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένα φύλλα λουίζας
αλάτι
Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς. Την άλλη μέρα τα ξεπλένετε και τα βάζετε να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς όμως να διαλυθούν.

Βήμα 2

Όσο τα φασόλια βράζουν, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη και τα βάζετε σε άλλο μπολ. Ψήνετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 3

Σουρώνετε τα φασόλια και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ζεματίζετε την ντομάτα μέσα στο βραστό νερό των φασολιών και ύστερα την ξεφλουδίζετε, την κόβετε στη μέση, της αφαιρείτε τα σπόρια και την ψιλοκόβετε.

Βήμα 4

Διαλύετε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό λεμονιού και προσθέτετε τα φύλλα λουίζας. Χτυπάτε το μίγμα στο μπλεντεράκι μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 5

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζετε τα φασόλια, τα κομματάκια του μπέικον, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το τριμμένο καρότο και τα κομματάκια της ντομάτας. Ανακατεύετε πολύ καλά, προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε ξανά και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα