Στουρνάρας: Δεν άκουσα ποτέ τη λέξη Grexit από το Σόιμπλε

«Στα δύο χρόνια που συνεργάστηκα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν άκουσα ποτέ τη λέξη Grexit», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

«Ως πολιτικός ήταν σκληρός αλλά αναζητούσε πάντα λύσεις», προσθέτει ο κ. Στουρνάρας,

ενώ επισημαίνει ότι πάντα είχε ειλικρινή συνεργασία μαζί με τον απερχόμενο Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

«Για το λόγο αυτό μέσα σε 2 χρόνια η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα, βγήκε στις αγορές, ενώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις κατά 17 δισεκατομμύρια ευρώ», προσθέτει ο κεντρικός τραπεζίτης.

Πώς ήταν όμως ο Σόιμπλε μέσα στις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων του Eurogroup; Όπως λέει ο κ. Στουρνάρας: «Είχε τρομερό σθένος και εσωτερική δύναμη, χαρακτηριστικά με τα οποία υπερκάλυπτε τη φυσική του αδυναμία.

Στις συνεδριάσεις ήταν πάντα διαβασμένος και πολλές φορές, ενώ όλοι μας είχαμε καμφθεί από την κούραση, αυτός συνέχιζε. Δεν συμφωνούσαμε σε όλα, είχε μία μονομερή άποψη για τη λιτότητα μάλλον γιατί πολλές φορές αντιμετώπιζε τα θέματα «νομικίστικα» και όχι με όρους οικονομολόγου, ώστε να λαμβάνει υπόψη του τις παραμέτρους της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Ομως, διατηρούσε σε υψηλά επίπεδα τη συνεργασία και γι’ αυτό και επί ελληνικής προεδρίας πετύχαμε σημαντική πρόοδο στην τραπεζική ενοποίηση».

Πηγή: newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα