Στην Πολωνία σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν τη Σύνοδο του G20

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σήμερα στη Βαρσοβία, ομιλία στην οποία θα παρουσιάσει το όραμά του για τις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού.

Όπως γράφει το BBC, ο Τραμπ θα τύχει μάλλον θερμής υποδοχής, μιλώντας στο πλήθος στην πλατεία Κρασίνσκι, καθώς η Πολωνία συμμερίζεται τις απόψεις του για τη μετανάστευση και η κυβέρνηση εστιάζει στο ισχυρό αίσθημα εθνικής κυριαρχίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να προωθήσει θέματα εμπορίου στις συνομιλίες του με τους ηγέτες χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Η επίσκεψη Τραμπ γίνεται λίγο πριν τη σύνοδο του G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Στη γεμάτη ατζέντα του Τραμπ φιγουράρει σήμερα η Σύνοδος των τριών θαλασσών- μια πρωτοβουλία Πολωνίας και Κροατίας που φέρνει κοντά 23 χώρες ανάμεσα στη Βαλτική, την Αδριατική και τη Μαύρη θάλασσα. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να αναφερθεί στις εισαγωγές αμερικανικού φυσικού αερίου, που μπορεί να μειώσει την εξάρτησή τους από τη Ρωσία σε θέματα ενέργειας.

Η πολωνική κυβέρνηση κινείται ήδη σε αυτή την κατεύθυνση, της μικρότερης ενεργειακής εξάρτησης από τη Ρωσία, και τον περασμένο μήνα έφτασε στη χώρα το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ.

Μετά τη Σύνοδο, ο Τραμπ θα απευθυνθεί στο κοινό στο μνημείο της πολωνικής εξέγερσης του 1944 στη Βαρσοβία. Από εκεί αναμένεται να καλέσει την ΕΕ να εμπνευστεί από την πολωνική αντίσταση στους ναζί και να παρουσιάσει το όραμά του για το μέλλον των σχέσεων των ΗΠΑ με την Ευρώπη. Θα επαναβεβαιώσει και τη στήριξή του στην Ανατολική Ευρώπη, ενόψει της πρώτης συνάντησής του αύριο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Σύνοδο των20 ισχυρών του κόσμου.

Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, είναι και το με πόση έμφαση ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφράσει την αφοσίωση της Αμερικής στο ΝΑΤΟ.

Αργότερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ταξιδέψει στο Αμβούργο για τη Σύνοδο του G 20.Έχει ήδη διαφωνήσει με κάποιες χώρες της ΕΕ για θέματα κλιματικής αλλαγής και εμπορίου, ζητήματα που αναμένεται να συζητηθούν στη Γερμανία.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στο Αμβούργο, όπου χιλιάδες άνθρωποι ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα