Σταθερά ανοδικές οι πωλήσεις Ι.Χ.

Ο Ιούλιος ήταν ο τρίτος καλύτερος μήνας πωλήσεων φέτος, από την αρχή της χρονιάς. Ο Φεβρουάριος με αύξηση 56,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό ήταν πρώτος και ακολούθησε ο Μάρτιος με 49,5%. Αυτό εξηγείται από τις πολλές παραδόσεις σε εταιρείες ενοικιάσεων και μακροχρόνιας μίσθωσης, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο τουρισμός μας κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Ο Ιούλιος, με ποσοστό 16,6% αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό,

έδειξε ότι αρκετοί σκέφτηκαν να πάρουν ένα καινούργιο Ι.Χ., ενδεχομένως για τις διακοπές τους, ωστόσο κρίσιμοι για την αγορά γενικότερα του κλάδου, θα είναι οι επόμενοι μήνες, λόγω καταβολών δόσεων σε φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, σχολεία που ανοίγουν τον Σεπτέμβριο κ.λ.π.

Με βάση λοιπόν, τα πρωτογενή στοιχεία και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, τον Ιούλιο 2017 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών έφθασαν 8.421 μονάδες, ενώ συνολικά, στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017 οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 8,0% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2016, με 58.777 μονάδες.

Σημειώνεται πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο επτάμηνο του 2017 βρίσκεται στο -61,3% ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (+20,0%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις παρουσιάζουν μείωση κατά -24,5% ως προς 2016.

Ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ανά μήνα και έτος:

(Φωτό: Sooc)

Keywords
Τυχαία Θέματα