Στα Χανιά η Διαβαλκανική Ομοσπονδία Ορθόδοξων Νέων | Photos

Τα Χανιά έγιναν τόπος συνάντησης της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Νέων, καθώς από χθες έχει ξεκινήσει ένα πολύ σημαντικό συνέδριο στην πόλη μας το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Η συνάντηση αποτελείται από συνολικά 50 νέους των χωρών των Βαλκανίων, από νέους του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη αλλά και από αρκετούς Έλληνες από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδας. Το θέμα της σημερινής συνάντησης

στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, αφορά την Ορθόδοξη παράδοση γύρω από τη φιλοξενία των ξένων, με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σκοπός της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Νεολαιών είναι η καλλιέργεια και ενδυνάμωση των σχέσεων και η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ορθοδόξων νεανικών κινήσεων ή πρωτοβουλιών και Θεολογικών / Εκκλησιαστικών Σχολών στη Βαλκανική Χερσόνησο και των Βαλκανικών Λαών γενικότερα. Επίσης, η Διαβαλκανική Ομοσπονδία αναπτύσσει ενεργητική αλληλεγγύη και πρακτική υποστήριξη στο έργο τους και ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των αδελφών Εκκλησιών.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε καλωσόρισμα στο Μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων από τον τοπικό μας επίσκοπο Κυδωνίας και Αποκορώνου κύριο Δαμάσκηνο και στην συνέχεια επισκέφτηκαν το δημαρχείο Χανίων όπου τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αναστάσιος Βαμβουκας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόσο ο κ. Βάμβουκας όσο και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ελευθερία Αλιφιεράκη, καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, χαιρέτισαν το θέμα του συνεδρίου και προσέφεραν στους συμμετέχοντες εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

Κατά την πενθήμερη διαμονή τους θα επισκεφτούν αξιοθέατα του νησιού μας, προσκυνήματα, συναντήσεις με πρόσωπα της τοπικής εκκλησίας της Κρήτης κ.α. Παράλληλα μέσα από περιπάτους στο νησί, θα ενημερωθούν για την ιστορία, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα του νησιού μας, ενώ σαν επίλογος της συνάντησης αυτής, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσικοχορευτική Κρητική βραδιά.

Υπεύθυνος της συνάντησης αυτής ειναι ο Τζατζάνης Νικόλαος από το γραφείο θρησκευτικών περιηγήσεων Religious travel.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα