Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα | Απεργιακές συγκεντρώσεις και στα Χανιά

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής πανεργατικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχουν τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλούν τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να απεργήσουν με αίτημα μισθούς και

συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν «άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, έτους 2018, για να ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και η σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα».

«Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών», τονίζουν.

Στα Χανιά, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν από το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων και από το Εργατικό Κέντρο Χανίων στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα