Ρόκα: «Να πηγαίνω στα επίσημα και να ρωτάω ποιον παίκτη να βάλω;»

Ο προπονητής του Πλατανιά, Μανουέλ Ρόκα, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3, μια ημέρα μετά τη νίκη με αντίπαλο τον Λεβαδειακό (1-0) στα «Περιβόλια». Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για τη νίκη με το Λεβαδειακό: «Ήταν ένα οριακό για εμάς παιχνίδι, ένας τελικός. Η νίκη ήταν μονόδρομος και μόνο αυτό μας ικανοποιούσε. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αγχωμένοι, το κλίμα δεν ήταν καλό και τα παιδιά ήταν πιεσμένα. Όλοι θέλουν πάρα πολύ η ομάδα να μείνει στην

κατηγορία. Στο δεύτερο είπαμε να πιέσουμε ψηλά, να έχουμε θάρρος και αυτοπεποίθηση. Οι προηγούμενοι αντίπαλοί μας, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος, δε μας έδωσαν το περιθώριο να κάνουμε λάθος. Με το Λεβαδειακό κάναμε δύο λάθη και ευτυχώς δεν τα πληρώσαμε. Αυτή ήταν η διαφορά».

Για το τι είπε στους παίκτες το ημίχρονο: «Ο Λεβαδειακός είναι μία καλή ομάδα στις αντεπιθέσεις με γρήγορους και επικίνδυνους επιθετικούς. Είχαμε άγχος και αυτό συνέβαλε στην κακή κυκλοφορία της μπάλας και για αυτό δε δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και η νίκη είναι μονόδρομος για εμάς. Επίσης, τους τόνισα πως πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι που μας αρέσει, με πρέσινγκ και γρήγορη κυκλοφορία. Αυτό το κάναμε καλά, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, ήρθε το γκολ και πανηγυρίσαμε τη νίκη».

Για το αν σκέφτηκε κάποια στιγμή να αποχωρήσει από την ομάδα: «Είμαι ο πρώτος που λέει στη διοίκηση να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Δεν έχω πίεση, καθώς ήμουν 18 χρόνια τερματοφύλακας, θέση στην οποία το μισό λάθος γίνεται γκολ, και αντέχω. Έχουμε περάσει πολλά με την ομάδα».

Για το αν έχει παράπονο για τους παίκτες που αποχώρησαν από την ομάδα: «Δεν είναι παράπονο. Απλά αυτό έχει συμβεί. Όσοι είναι έξω από την ομάδα δεν ξέρουν τι έχουμε περάσει και σε ποιο σημείο είμαστε. Δεν ξέρουν πόσο πολύ ασχολούμαστε με την ομάδα, ούτε σε πόσο δύσκολο σημείο ήμασταν. Όλοι μιλούν και λένε κάτι για την ομάδα. Εγώ τι πρέπει να κάνω; Να πάω στα επίσημα και να ρωτάω ποιον παίκτη πρέπει να βάλω; Εμείς λειτουργούμε ως ομάδα».

Για το τερματοφύλακα της ομάδας Φίλιπ Κλιάιτς: «Επιμείναμε πάρα πολύ για να πείσουμε το παιδί. Οι τερματοφύλακες είναι διαφορετική περίπτωση από τους υπόλοιπους παίκτες. Όταν δεν έχουν συμμετοχές, δε νιώθουν καλά. Είναι ένας νεαρός παίκτης, πολύ νεαρός για τερματοφύλακας. Έκανε το σωστό βήμα, καθώς πρέπει να παίζει συνεχώς. Σίγουρα το παιδί νόμιζε ότι θα ερχόταν σε μία ομάδα που θα δεχόταν διακόσια σουτ και θα έδειχνε το πόσο καλός είναι. Ένας τερματοφύλακας για να μας βοηθήσει πρέπει να κάνει δύο επεμβάσεις σε κάθε αγώνα και το κάνει. Έχει πολύ καλή απόδοση».

Για το αν θα παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία: «Ναι σίγουρα! Βέβαια, ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100%, αλλά το πιστεύω. Έχουμε πολλές πιθανότητες να μείνουμε και θα το παλέψουμε. Αν δεν το πίστευα δε θα ασχολούμουν, θα ήμουν δύο ώρες στο γήπεδο και μετά θα έκανα καλή ζωή στα Χανιά».

Για τους προπονητές του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, και της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ: «Ο Όσκαρ έχει μειονέκτημα, διότι είναι μόλις δύο με τρεις εβδομάδες στην ομάδα. Είναι σημαντικό μειονέκτημα, καθώς δεν μπορεί να περάσει εύκολα τις ιδέες του. Πάντως, και με τον Λεμονή η ομάδα έκανε καλές εμφανίσεις, αφού είναι έμπειρος και δούλεψε καλά την ομάδα κι αυτή δεν έμεινε πίσω. Από την άλλη πλευρά, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει δουλέψει στην ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν. Στο παιχνίδι μεταξύ των ομάδων έχουν σημασία οι προπονητές, αλλά μετρούν και πως είναι οι παίκτες και ποιοι αντέχουν την πίεση».

Keywords
Τυχαία Θέματα