Πώς το Game of Thrones γέμισε τα καταφύγια με χάσκυ

Οι ιδιοκτήτες του καταφύγιου ζώων «Humane Society» στο Burlingame της Καλιφόρνια έχουν διαπιστώσει τα τελευταία τρία χρόνια να αυξάνεται ολοένα η ζήτηση για υιοθεσία σκύλων ράτσας χάσκεϊ και αποδίδουν το φαινόμενο στην επιτυχία της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς φαντασίας «Game of Thrones».

Ο οίκος Σταρκ, μία από τις αριστοκρατικές φατρίες της σειράς έχει μια αδυναμία στους λύκους και για αυτό και το άγριο ζώο αποτελεί το έμβλημα της σημαίας τους. Στον φανταστικό κόσμο του Westeros, υπάρχει μάλιστα και ο ανταρόλυκος, ένα συγγενικό είδος λύκου, αλλά μεγαλύτερο και δυνατότερο.

Ο βασιλιάς

του Βορρά Νεντ Σταρκ ανακάλυψε μια ανταρολύκαινα, η οποία πριν ξεψυχήσει έφερε στον κόσμο έξι κουτάβια, ακριβώς όσα και τα παιδιά του. Έτσι πήρε τα λυκάκια και έδωσε από ένα σε κάθε του παιδί. Τα ζώα στην πορεία της σειράς εξελίχθηκαν σε «τοτέμ» των ηρώων – ιδιοκτητών τους, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά προσωπικότητας, και έτσι οι έξι ανταρόλυκοι απέκτησαν πολλούς θαυμαστές.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί τηλεθεατές θέλουν να αποκτήσουν τον δικό τους ανταρόλυκο, οι οποίοι εμφανισιακά μοιάζουν αρκετά με χάσκυ.

«Οι άνθρωποι θέλουν να υιοθετήσουν σκυλιά που μοιάζουν με αυτούς τους ανταρόλυκους και τα χάσκυ Σιβηρίας έχουν εμφάνιση παρόμοια με λύκου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του καταφυγίου, Buffy Martin Tarbox και συμπλήρωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν τριπλάσια ζήτηση για χάσκυ.

Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως το «Δαλματικό σύνδρομο» και περιγράφει την ανάγκη κάποιου να αποκτήσει ένα ζώο απλά και μόνο επειδή το είδε στην τηλεόραση ή σε ταινίες.

«Είναι μια φαντασίωση. Στους περισσότερους αρέσει η ιδέα και δεν εξετάζουν την πραγματικότητα, τι σημαίνει να είσαι ιδιοκτήτης ενός τέτοιου σκύλου» δήλωσε η Patty LaCava, μέλος φιλοζωικού συλλόγου. Η LaCava διευκρίνισε ότι τα σιβηριακά χάσκυ είναι πολύ όμορφα εμφανισιακά, ωστόσο είναι δύσκολα στη διαχείριση. «Έχουν πολύ ενέργεια. Και δεν εκπαιδεύονται εύκολα, βαριούνται τη διαδικασία εκπαίδευσης. Θέλουν δέσμευση» τονίζει.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί επιστρέφουν τα «απαιτητικά» σκυλιά τους στα καταφύγια, μια θλιβερή υπενθύμιση ότι πολλά ζώα θα μείνουν χωρίς σπίτι, ακόμα και πριν περάσει η «μόδα» μιας τηλεοπτικής σειράς.

(Με πληροφορίες από CBS)

Keywords
Τυχαία Θέματα