Πώς να κρατήσετε δροσερό το σπίτι σας χωρίς κόστος

Με τον πρώτο καλοκαιρινό καύσωνα να είναι προ των πυλών πολλοί ψάχνουν τρόπους να δροσίσουν το σπίτι τους. Αν και το air-codition θεωρείται ένα «θαύμα» για την ανθρωπότητα, οι καιροί είναι δύσκολοι και όλοι ψάχνουν τρόπους να κρατήσουν δροσερό το σπίτι τους χωρίς μεγάλο κόστος.

Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε ορισμένους τρόπους για να διατηρήσετε δροσερό το σπίτι σας χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία.

1. Κρατήστε κλειστές τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της μέρας

Όταν ο ήλιος λάμπει και το μεσημέρι η θερμοκρασία πιάνει 40άρια, δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να ανοίξετε τις

κουρτίνες. Κρατήστε το σπίτι σκοτεινό, με τις ακτίνες του ήλιου μακριά.

2. Ανοίξτε τις κουρτίνες όταν σκοτεινιάσει

Το βράδυ μπορεί να είναι λίγο πιο δροσερό, οπότε ανοίξτε τα παράθυρα να φυσήξει το όποιο αεράκι υπάρχει.

3.Αλλάξτε σεντόνια

Προτιμήστε το βαμβάκι, το οποίο και «αναπνέει». Δεν θα σκάσετε και θα σας αφήνει και μια ωραία αίσθηση κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Δοκιμάστε επίσης να βάλετε να σεντόνια σας στην κατάψυξη πριν πέσετε για ύπνο και να τα στρώσετε πριν ξαπλώσετε. Αν δεν θέλετε να βάλετε όλα τα σεντόνια σας, βάλτε τουλάχιστον τις μαξιλαροθήκες.

4. Παίξτε με τα παγάκια και τον ανεμιστήρα

Μπορεί να ακούγεται κάπως παλιό, όμως, αν βάλετε παγάκια μπροστά από έναν ανεμιστήρα μπορείτε να χαρίσετε έναν τόνο δροσιάς μέσα στο σπίτι.

5.Μην χρησιμοποιείτε φούρνο

Όταν έξω έχει 45 βαθμούς Κελσίου είναι ότι χειρότερο να ανοίγετε τον φούρνο για να ψήσετε. Αφήστε το κοτόπουλο με τις πατάτες για άλλη στιγμή και προτιμήστε μια σαλάτα ή φρούτα.

6. Φάτε περισσότερο παγωτό

Εντάξει αυτό μπορεί να μην είναι το τοπ κόλπο, αλλά μπορεί να σας δροσίσει. Το ίδιο ισχύει και για το παγωμένο τσάι και τη λεμονάδα.

topontiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα