Πέθανε ο Γουόλτερ Λάσαλι, ο άνθρωπος που έφερε το Όσκαρ στα Χανιά

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, ο βραβευμένος με Όσκαρ Γουόλτερ Λάσαλι.

Ο Λάσαλι είχε τιμηθεί με το Όσκαρ Φωτογραφίας το 1964 για την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς».

Αγάπησε τα Χανιά

και ιδιαίτερα τον Σταυρό, το μέρος όπου πραγματοποιήθηκε η περίφημη σκηνή με το συρτάκι του Ζορμπά. Στον Σταυρό εξάλλου επέλεξε να ζήσει μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Ο Λάσαλι νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων, καθώς είχε υποβληθεί σε εγχείριση.

Καθώς είχε ξεπεράσει το ορθοπεδικό του πρόβλημα, είχε θελήσει να παραστεί στην εκδήλωση για την ονοματοθεσία του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» και να μεταφερθεί στο χώρο με ασθενοφόρο. Ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να μη μετακινηθεί τελικά. Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη καθώς έπασχε και από λευχαιμία.

To zarpanews.gr είχε συναντήσει στο νοσοκομείο τον Γουόλτερ Λάσαλι πριν από δύο εβδομάδες. Χαμογελαστός και ευγενής όπως ήταν πάντα, ο Λάσαλι υποδέχτηκε τον πρώην Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα (1996-1999) Michael Llewellyn-Smith, ο οποίος είχε πει στο zarpanews.gr, «Για μένα είναι μεγάλος δημιουργός του σινεμά και ο Ζορμπάς είναι μια καταπληκτική ταινία που αποδεικνύει το πόσο μεγάλος «άνθρωπος» είναι ο Λάσαλι».

Δυστυχώς ο ταλαντούχος κινηματογραφιστής έχασε νωρίς το πρωί τη μάχη που έδινε για τη ζωή του.

Ο Λάσαλι, γεννήθηκε το 1926.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα