Παρέμβαση Εισαγγελέα για το αεροδρόμιο Χανίων ζητά η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Εκχώρηση του» Γ. Δασκαλογιάννης»

Ανακοίνωση με την οποία καλεί «την εισαγγελία Χανιών να προχωρήσει σε κατεπείγουσα διερεύνηση όλων των πιθανών στοιχείων που μπορούν να οδηγούν σε απάτη ή και απιστία κατά του ελληνικού δημοσίου εφόσον δεν υπάρχει πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής μεταξύ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των Γερμανών, εξέδωσε η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης».

Η ανακοίνωση:

«Η ανοικτή πρωτοβουλία ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» κρίνει την εκδήλωση της 18ης Δεκεμβρίου

που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΧ ως εξαιρετικά επιτυχημένη όπως και οι προηγούμενες εκδηλώσεις και δράσεις ακτιβισμού που αναπτύχθηκαν τα τελευταία δύο περίπου χρόνια. Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης καθώς και οι επόμενες δράσεις θα κοινοποιηθούν στα τοπικά ΜΜΕ αμέσως μετά τις εορτές.

Η πρωτοβουλία μας έχει τονίσει στο παρελθόν αλλά οφείλει να το υπενθυμίσει ξανά ότι πρόκειται για μία ανοικτή δράση πολιτών με πολυσυλλεκτικό πολιτικό χαρακτήρα και προσανατολισμό. Δεν δεσμεύεται από κανένα κομματικό σχηματισμό και πολύ περισσότερο δεν υπηρετεί κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα. Χαιρετίζει κάθε πολίτη και πολιτική προσωπικότητα η οποία εναντιώνεται στην εκχώρηση των πυλών εισόδου της χώρας και υπό αυτή την έννοια με ιδιαίτερη χαρά δίνει ελεύθερο βήμα προκειμένου να εκφράσουν την στήριξη τους στη πρωτοβουλία μας. Αντιθέτως θεωρεί όλα τα κόμματα τα οποία συνέβαλαν στην εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ότι διέπραξαν πολιτικό έγκλημα εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Θεωρεί, επίσης, τους βουλευτές των Χανιών ανεπιθύμητους διότι με την ψήφο τους επικύρωσαν την αποικιακή σύμβαση και παρέδωσαν το «Δασκαλογιάννης» στους γερμανούς και τον εγχώριο συνεργάτη τους.

Το πρόσφατο ποσό που επιδικάστηκε στους Γερμανούς της Fraport η οποία με το μπήκε στα ελληνικά αεροδρόμια άρχισε να ενεργοποιεί τις ρήτρες της αποικιακής σύμβασης είναι περίπου στα 25.000.000 με 30.000.000 ευρώ και σε αυτό φαίνεται δυστυχώς να συναινεί η κυβέρνηση συνεχίζοντας να είναι υποτελής και να μην τολμά να ορθώσει το ανάστημα της.

Καλούμε την εισαγγελία Χανιών να προχωρήσει σε κατεπείγουσα διερεύνηση όλων των πιθανών στοιχείων που μπορούν να οδηγούν σε απάτη ή και απιστία κατά του ελληνικού δημοσίου εφόσον δεν υπάρχει πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής μεταξύ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των Γερμανών. Υπενθυμίζουμε ότι το αεροδρόμιο Χανίων παραδόθηκε ολοκαίνουργιο μετά μία μεγάλη επένδυση που έγινε με χρήματα των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών διαμέσου του ΕΣΠΑ.

Το γεγονός ότι οι Γερμανοί συμπεριφέρονται ως αποικιοκράτες αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν πληρώνουν τον Δήμο Χανίων για την αποκομιδή των απορριμμάτων κάτι το οποίο είχαμε ανακοινώσει πριν περίπου 2 μήνες. Καλούμε για τελευταία φορά τον Δήμαρχο Χανίων να πράξει το αυτονόητο και αυτό που είχε δηλώσει δημόσια. Να σταματήσει άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων από το «Δασκαλογιάννης» όπως έχει πράξει και ο συνάδελφος του Δήμαρχος Κέρκυρας.

Καλούμε επίσης το Δήμαρχο Χανίων και την ΔΕΥΑΧ να ενημερώσουν τους Χανιώτες πολίτες ποιος πληρώνει τον λογαριασμό ύδρευσης στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», αν έχει γίνει η μεταβίβαση των υδρόμετρων από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στη Fraport καθώς και την τιμολόγηση αυτών.

Επιδιώκουμε την επανάκτηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» ως περιουσιακό στοιχείο των Ελλήνων πολιτών. Στηρίζουμε την προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την ακύρωση της συμφωνίας εκποίησης. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα νέο «καθεστώς» ιδιοκτησίας του Αεροδρομίου και θεωρούμε ανεπιθύμητη στον τόπο μας, τη γερμανική Fraporτ. Επιδιώκουμε την ορθολογική λειτουργία του «Δασκαλογιάννης» καθώς και των υπολοίπων περιφερειακών αεροδρομίων με την επανεπένδυση των κερδών σε κτιριακές και άλλες υποδομές οι οποίες θα βελτιώνουν την προσβασιμότητα των ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Αυτό μπορεί να συμβεί με την δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένων και φυσικά την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα