Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ αφήνει τα ελικόπτερα και αφοσιώνεται στα βασιλικά καθήκοντα

Την τελευταία του βάρδια ως πιλότος ελικοπτέρου θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας ο οποίος αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά του για να αφοσιωθεί πλήρως στα καθήκοντά του ως μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο 35χρονος πρίγκιπας, δεύτερος κατά σειρά για τη διαδοχή του θρόνου της Βρετανίας μετά τον πατέρα του Κάρολο, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα παραιτηθεί από τη δουλειά του ως πιλότος της εταιρείας αεροπορικών μεταφορών ασθενών East Anglia Air Ambulance, ώστε να αναλάβει ένα μεγαλύτερο

μερίδιο των επίσημων ρόλων του. Η βασίλισσα Ελισάβετ όταν πέρυσι συμπλήρωσε τα 90 της έτη αποφάσισε να ελαφρύνει το πρόγραμμα εργασίας της.
Το γραφείο του Ουίλιαμ δήλωσε ότι ο πρίγκιπας, o οποίος δούλευε σε αυτό το πόστο από τον Μάιο του 2015, θα ολοκληρώσει τη βραδινή βάρδια στο Αεροδρόμιο του Κέιμπριτζ στην κεντρική Αγγλία και στη συνέχεια θα ποζάρει για μια αναμνηστική φωτογραφία με τους συναδέλφους του.

«Από το τέλος της θητείας μου στον στρατό και από αυτή τη δουλειά μου έχω αποκτήσει εμπειρίες που θα φέρω μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου, και για χρόνια αυτό θα προσθέσει μια πολύτιμη οπτική γωνία στα βασιλικά καθήκοντά μου», είχε δηλώσει τον Ιανουάριο.

«Ως μέρος της ομάδας μοιράστηκα εξαιρετικά συναισθηματικές στιγμές με πολλούς ανθρώπους. Από ανακούφιση και συγκίνηση μέχρι θρήνο…Έχω παρακολουθήσει εξαιρετικά ικανούς γιατρούς και νοσοκόμους να σώζουν ανθρώπινες ζωές. Αυτές οι εμπειρίες μου έχουν ενσταλάξει σεβασμό για τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται για την παροχή υπηρεσιών σε επείγουσες καταστάσεις» είχε επίσης πει.

Από εδώ και στο εξής ο Ουίλιαμ θα μετακομίσει με την οικογένειά του στην ανατολική Αγγλία στο παλάτι του Κένσινγκτον, την επίσημη κατοικία τους στο Λονδίνο ώστε να μπορεί να υπηρετεί καλύτερα τα καθήκοντά του τα οποία συμπεριλαμβάνουν βασιλικές επισκέψεις και υποχρεώσεις με φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Πριν από αυτή τη δουλειά ως πιλότος ελικοπτέρου ερευνών και διασώσεων ο Ουίλιαμ υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας από το 2006 έως το 2013.
Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα