Ο Ορειβατικός Χανίων από τις Καρές Αποκορώνου στις Γούρνες και στην κορυφή Βαρσάμου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει εύκολη πεζοπορία, στην διαδρομή Καρές – Γούρνες – κορυφή Βαρσάμου, υψ. 1.554 μέτρα, στην επαρχία Αποκορώνου, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το καταπράσινο γραφικό ορεινό χωριό Καρές Αποκορώνου, που βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, από όπου οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν ανηφορικά σε καλογραμμένο μονοπάτι, για να καταλήξουν στην

τοποθεσία Γούρνες, ένα μεγάλο πλάτωμα με μέσο υψόμετρο 1.100 μέτρων, όπου υπάρχουν μητάτα, καθώς και πολλά πηγάδια, μεγάλοι κούμοι και αρκετοί μικρότεροι και από εκεί αν υπάρχει χρόνος, θα πραγματοποιήσουν ανάβαση μέχρι την κορυφή Βαρσάμου, υψ. 1.554 μ.. Η διαδρομή για την ανάβαση είναι πανέμορφη, με αρκετή βλάστηση, ανάμεσα από πεύκα, πρίνους και πικροδάφνες και έχει σκιά σε μεγάλο μέρος της.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 26/05. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Νεκτάριος Τζεγιαννάκης και Άννα Κολοβού.

zarpanews.gr

Keywords
Αναζητήσεις
γουρνες αποκορωνου
Τυχαία Θέματα