Ντροπή… Μητέρα με τρία ανήλικα παιδιά ζει σε σκηνή στο κέντρο της πόλης των Χανίων | Video

Τι θα ετοιμάσετε να φάνε τα παιδιά σήμερα; Αυτό ρωτήσαμε την 32χρονη μητέρα που ζει σε σκηνή και ήταν σαν να της καρφώσαμε ένα μαχαίρι στην καρδιά. Πριν από περίπου έναν μήνα έμεινε άστεγη καθώς μετά από 5 χρόνια που ζούσε μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της σε σπίτι που της είχε παραχωρηθεί, η ιδιοκτήτρια της το ζήτησε για ιδιοκατοίκηση και έτσι άρχισε ο Γολγοθάς της.

Έστησε την σκηνή της πίσω από το ΠΙΚΠΑ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στα

Χανιά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ιδιοκτήτρια της που τόσα χρόνια έμενε δωρεάν σε ένα σπίτι.

Λίγες κουβέρτες και μαξιλάρια, μία κούτα ρούχα και τα σχολικά των παιδιών είναι όλη τους η περιουσία. Καθημερινά η 32χρονη πηγαινοέρχεται σε βρύση που υπάρχει στο διπλανό πάρκο για να γεμίζει ένα μπιτόνι με νερό. Εν έτη 2017 τα παιδιά της ηλικίας 15 η κόρη και 14 και 10 ετών τα αγόρια πηγαίνουν στις τουαλέτες του γηπέδου για την καθημερινή τους υγιεινή.

Η διαδικτυακή «ομάδα βοήθα με να μπορώ» και οι γείτονες της 32χρονης κάνουν λόγο για μία αξιοπρεπή οικογένεια που θέλει να ξεφύγει από τον τρόπο ζωής που ακολουθούν αρκετοί Ρομά με τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς και την επαιτεία για επάγγελμα.

Η κόρη της 32χρονης μας συγκλονίζει όταν μας λέει ότι ενώ διαβάζουν ή κοιμούνται από δίπλα τους περνούν ποντίκια.

Ο κ. Γαβριλάκης πριν λίγο καιρό βοήθησε την 32χρονη να κάνει αίτηση σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για καθαρίστρια, όμως το ανάλγητο κράτος με την γραφειοκρατία του περίμενε από μία αγράμματη γυναίκα να έχει κάνει τις προαπαιτούμενες ενέργειες χωρίς καθοδήγηση από το ίδιο.

Η οικογένεια ζητά ένα σπίτι για να μείνει και να συνεχίσουν τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο. Αυτές τις μέρες αρκετοί έδειξαν ενδιαφέρον πηγαίνοντας τρόφιμα και ρούχα στην οικογένεια. Καλά όλα αυτά. Αλλά έρχεται χειμώνας και Η λύση είναι να φύγει από την σκηνή η οικογένεια. Οι εικόνες που βλέπετε στην οθόνη σας, είναι η απόλυτη φτώχεια…

Η 15χρονη κόρη στο βίντεο από τη Νέα Τηλεόραση που ακολουθεί, αγκαλιάζει τη μαμά της που παλεύει να μεγαλώσει αξιοπρεπώς την ίδια και τα αδέρφια της, για να της δώσει κουράγιο μέχρι να βρεθεί μια λύση…

Keywords
Τυχαία Θέματα