Μουσική «απόβαση» απ’ όλο τον κόσμο στα Χανιά | Χιλιάδες κόσμου στο event που θα ξεσηκώσει την πόλη | Photos

Ένα από τα σημαντικότερα και παλαιότερα φεστιβάλ της χώρας μας, το οποίο γίνεται από το 2002 στα Χανιά, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους φίλους της ροκ μουσικής από όλο τον πλανήτη… και δεν αστειευόμαστε καθόλου!

Το Chania Rock Festival, είναι πια το μεγαλύτερο εναλλακτικό rock festival

εκτός Αθηνών και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον απίστευτης ομορφιάς Ενετικό Προμαχώνα San Salvatore, στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα events μετακίνησης “μουσικού τουρισμού” στην χώρα μας, τόσο εγχώριου όσο και από το εξωτερικό, αφού έχουν ήδη διατεθεί εισιτήρια σε 14 χώρες, ανάμεσά τους η Χιλή, το Μεξικό και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ τα early bird εισιτήρια είναι ήδη sold out από τον Μάρτιο!

Για το εντυπωσιακό – για τα δεδομένα της Κρήτης – μουσικό event, μίλησαν στο zarpanews.gr οι διοργανωτές του, Νίκος Αθηναίος και Γιάννης Αναστασάκης οι οποίοι φέρνουν εις πέρας αυτό το μοναδικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2002 και μετά από 5 χρόνια σιγής επανήλθε το 2008.

Από τότε είναι πιστό στο καλοκαιρινό ραντεβού του, μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, αποτελεί τόπο συνάντησης για τους φίλους της ροκ, καθώς μιλάμε για χιλιάδες όλα αυτά τα χρόνια οι περισσότεροι εκ των οποίων ταξιδεύουν από παντού ειδικά για το φεστιβάλ. Όσο για τους μουσικούς που έρχονται στα Χανιά μόνο για το φεστιβάλ, μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει 89 μπάντες (ελληνικές και ξένες) σε 10 διοργανώσεις. Με τις φετινές ο αριθμός ανεβαίνει στις 99! Σπάνια έχει παρουσιαστεί η ίδια μπάντα δεύτερη φορά (μόνο 5 φόρες έχει συμβεί αυτό) που σημαίνει ότι έχουν εμφανιστεί μέχρι στιγμής 84 διαφορετικές μπάντες!

Ας δούμε όμως τι λένε οι διοργανωτές:

Τι μας επιφυλάσσει φέτος το Chania Rock Festival;
Φέτος θα παρουσιαστεί η καλύτερή του έκδοση ever: 2 μέρες, 10 μπάντες για όλα τα γούστα, 5 ξένα και 5 ελληνικά εκ των οποίων και ένα από την πόλη μας (Hemingways). Υψηλής ποιότητας ήχος και φωτιστικών εφέ που δε θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες διοργανώσεις στο εξωτερικό.

Έχετε φέρει σημαντικά ονόματα απ’ όλο τον κόσμο. Πόσο εύκολο είναι αυτό για ένα φεστιβάλ που γίνεται σε μία μικρή επαρχιακή πόλη;
Τίποτα δεν είναι εύκολο όταν γίνεται μακριά από τις 2 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, πόσο μάλλον όταν πραγματοποιείται σε ένα νησί. Οι αρχικές δυσκολίες να πείσουμε τα μεγάλα συγκροτήματα να έρθουν στην Κρήτη έχουν μειωθεί, παρ’όλα αυτά είναι μία συνεχής “μάχη”. Νομίζουμε ότι φέτος ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία του κοινού, φέρνοντας σε αποκλειστικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη συγκροτήματα με εκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως όπως οι Blind Guardian, οι Warlord και ο Phil Campbell των αξέχαστων Motorhead … ποιος θα το πίστευε κάποια χρόνια πριν!

Ποιο είναι το πιο απαιτητικό που έχει ένα τέτοιο φεστιβάλ
O σχεδιασμός για το μουσικό χαρακτήρα του φεστιβάλ, κάτι που γίνεται πολλές φορές πριν καν τελειώσει το προηγούμενο και ο προγραμματισμός που πρέπει να είναι τέλειος. Την ώρα που κάποιο σχήμα φτάνει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, κάποιο άλλο πρέπει να φύγει από τα Χανιά και ταυτόχρονα το φεστιβάλ να είναι σε κανονικό ρυθμό. Έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να μην έχουμε καθυστερήσεις και ματαιώσεις εμφανίσεων. Αυτό χτίζει την αξιοπιστία του φεστιβάλ. Όσοι σε επιλέγουν και οργανώνουν το ταξίδι τους μήνες πριν, ΜΙΣΟΥΝ τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μιλήστε μας λίγο για το κοινό του φεστιβάλ στα Χανιά και στην υπόλοιπη Κρήτη. Πόσοι είναι περίπου; Έρχονται κάθε χρόνο;
Ένα είναι σίγουρο, όσοι έρχονται ξανάρχονται!
Χανιώτες – Ηρακλειώτες – Λασιθιώτες – Ρεθυμνιώτες συναντούνται εδώ κάθε χρόνο με αφορμή το φεστιβάλ. Δημιουργούνται φιλίες που αναπτύσσονται περισσότερο μέσα στο χρόνο. Οι κρητικοί φίλοι του φεστιβάλ αποτελούν σχεδόν το 50% του κοινού μας.
Η ατμόσφαιρα στο festival είναι φανταστική, η θέα και ο χώρος μοναδικά, η πόλη μαγευτική. Όλα αυτά κάνουν τον κόσμο να αισθάνεται ότι ζει κάτι διαφορετικό, και μας τιμάει κάθε χρόνο με την παρουσία του. Άλλωστε το rock κοινό είναι από τα πιο πιστά, αγαπάει την μουσική του και την στηρίζει παντού και πάντα.

Τι γίνεται με τον κόσμο που περιμένετε από την υπόλοιπη Ελλάδα και από τον υπόλοιπο κόσμο; Τι βλέπετε από τις μέχρι στιγμής πωλήσεις των εισιτηρίων;
Η ανταπόκριση είναι πραγματικά πρωτόγνωρη. Από την μία τα μεγάλα συγκροτήματα, από την άλλη το όνομα που χτίσαμε από το 2002 έκανε τον κόσμο να διαλέξει τα Χανιά για τις πρώιμες καλοκαιρινές μουσικές διακοπές του! Περιμένουμε επισκέπτες από 16 χώρες, κυρίως βορειοευρωπαίους αλλά και από άλλες ηπείρους, Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς και Ασία!! Θέλουμε να γεμίσουν τα αεροπλάνα και τα καράβια εκείνες τις μέρες, να γίνουν τα Χανιά η πρωτεύουσα της rock μουσικής. Και βέβαια δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η τεράστια ανταπόκριση του κοινού δημιουργεί και μεγάλες υποχρεώσεις.

Ένα τέτοιου μεγέθους φεστιβάλ σε μία τέτοιου μεγέθους πόλη έχει την υποστήριξη που θα θέλατε; Ιδανικά, τι θα θέλατε να κάνουν οι φορείς (Δήμος ή όποιος άλλος εμπλέκεται)
Συχνά αστειευόμαστε μεταξύ μας ότι αποτελούμε έναν από τους καλύτερους “πρεσβευτές” των Χανίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εισαγωγή τουρισμού και σε διαφήμιση του τόπου μέσω του ονόματός μας, και ίσως αυτό να μην είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα! Ειδικά φέτος έχουμε ήδη πουλήσει εισιτήρια σε 16 χώρες όπως είπαμε και περιμένουμε πολλούς φίλους να έρθουν από όλη τη χώρα. Με αυτά τα δεδομένα, καθώς και με τα παγκοσμίως γνωστά ονόματα που έρχονται αποκλειστικά στα Χανιά κάθε χρόνο, αναμένουμε μεγαλύτερη έμπρακτη συμπαράσταση μέχρι τώρα από τους φορείς της πόλης και του νησιού που έχουν να κερδίσουν άμεσα από ένα τέτοιο γεγονός. Από την άλλη, έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν παραπονιόμαστε, δεν αφήνουμε να μας χαλάσει τίποτα την ευτυχία του να μπορούμε ακόμα να μεγαλώνουμε ως festival κάτω από αντίξοες συνθήκες! Άλλωστε έχουμε ακόμα χρόνο, δεν προτρέχουμε, πιστεύουμε στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των φορέων όσο πλησιάζουν οι μέρες του festival, ελπίζουμε και την επιζητούμε.

Ποια ήταν μέχρι στιγμής η δικιά σας ξεχωριστή στιγμή του Chania Rock Festival; Τι, απ’ όσα έχετε ζήσει, θα θυμάστε για πάντα
Τις στιγμές μας με τον Γιώργο Μανουσέλη σίγουρα, έναν καταπληκτικό φίλο και άνθρωπο με πολύπλευρη προσφορά στον τόπο, που έφυγε νωρίς και αναπάντεχα από την οικογένεια του Chania Rock Festival.
Επίσης δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ τη στιγμή που μας ενημέρωσαν οι Soulfly το 2015 ότι έχει καθυστέρηση η πτήση από Βαρκελώνη για Αθήνα και ότι υπήρχε κίνδυνος να μην προλάβουν το φεστιβαλ αφού θα έχαναν την πτήση Αθήνα-Χανιά. Τελικά καθυστέρηση είχε και η άλλη πτήση αλλά μέχρι να ανέβουν στη σκηνή στην ώρα τους πάθαμε 1-2 μικροεγκεφαλικά ο καθένας, χαχαχα!

Υπενθυμίζεται ότι φετινή προσθήκη στο festival είναι ο πανελλήνιος μουσικός διαγωνισμός “Γιώργος Μανουσέλης”, όπου σχεδόν 15.000 μουσικόφιλοι επέλεξαν με την ψήφο τους την νικήτρια μπάντα η οποία θα ανοίξει το Chania Rock Festival 2017. Με αυτόν τον τρόπο το Chania Rock Festival έγινε διαδραστικό, με όλους τους φίλους του να μπορούν να λάβουν ενεργά μέρος στην διαμόρφωση του τελικού line-up.

Για το 2017 το Chania Rock Festival έχει για headliner την πρώτη μέρα (30 Ιουνίου), το μεγαλύτερο –ίσως- σχήμα που έχει έρθει στην Κρήτη που δεν είναι άλλο από τους Γερμανούς βάρδους του heavy metal, τους πολυαγαπημένους του ελληνικού κοινού Blind Guardian, σε μία αποκλειστική εμφάνιση για το 2017 για την Ελλάδα!

Με θεματολογία παρμένη από την φανταστική μυθολογία και συγγραφείς όπως οι J.R.R. Tolkien και ο Stephen King, οι Blind Guardian δημιούργησαν σχολή και στρατιές φανατικών οπαδών. Στην Ελλάδα, λατρεύονται όσο λίγα συγκροτήματα εξ ου και οι συνεχόμενες sold out εμφανίσεις τους, με τους ίδιους τους Γερμανούς να εκφράζονται πάντα με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας.

Headliners το Σάββατο, 1η Ιουλίου, είναι οι μοναδικοί κι επίσης πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Αμερικάνοι epic metallers, Warlord, οι οποίοι θα δώσουν στο Chania Rock Festival τη μοναδική τους ευρωπαϊκή εμφάνιση για το 2017. Ότι και να πούμε γι’ αυτό το γκρουπ είναι ελάχιστο. Άλλωστε, όταν ένα σχήμα έχει κάνει δύο συνεχόμενες sold-out συναυλίες το 2013 και μία ακόμη, την επόμενη χρονιά που προσέγγιζε το sold-out, προσφέροντας ρίγη συγκίνησης στον κόσμο και δάκρυα χαράς σε όσους παρακολούθησαν αυτές τις εμφανίσεις, τα λόγια είναι περιττά.

Το Σάββατο, 1η Ιουλίου θα έχουμε μία ακόμη πολύ σημαντική εμφάνιση, τον Phil Campbell and The Bastard Sons. Οι MOTORHEAD είναι η ιστορία του hard rock n’ roll. Ο Lemmy Kilmister υπήρξε η πιο εξέχουσα μορφή του. Το μέλος του γκρουπ όμως με την πιο μακρά παραμονή στο θρυλικό αυτό σχήμα (πέραν του Lemmy), υπήρξε ο κιθαρίστας Phil Campbell. 32 ολόκληρα χρόνια στο πλευρό του μεγάλου Lemmy, έχοντας βάλει την υπογραφή του σε ύμνους όπως: “Killed by death”, “Orgasmatron”, “Deaf forever”, “Rock n’ roll”, “I’m so bad (baby I don’t care)”, “Sacrifice”, “I don’t believe a word”, “We are Motorhead”, “Whorehouse blues”, “Rock out” και πολλά άλλα διαχρονικά τραγούδια. Ο Phil Campbell έρχεται με το γκρουπ που παίζει μαζί με τους τρεις γιους του, έχοντας στο ενεργητικό τους εμφανίσεις στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Φυσικά σε αποκλειστική εμφάνιση για την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, επίσης θα εμφανιστεί ένα από τα κορυφαία ονόματα –διαχρονικά- της ελληνικής metal σκηνής κι όχι μόνο στον ακραίο χώρο, με ένδοξο παρελθόν κι ακόμα πιο δυναμικό παρόν, διεθνή καριέρα, που παίζει για πρώτη φορά στο Chania Rock Festival και μετά από 5 ολόκληρα χρόνια στην Κρήτη. Ο λόγος για τους SepticFlesh, τους extreme metallers από την Αθήνα που αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα μουσικά εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας, έχοντας κυκλοφορήσει δίσκους που έχουν δημιουργήσει αίσθηση. Μαζί τους οι Ιταλοί symphonic power metallers, SAILING TO NOWHERE αλλά και οι Έλληνες prog metallers SL THEORY.

Το Σάββατο 1η Ιουλίου θα εμφανιστούν οι Έλληνες melodic metallers InnerWish, που είχαν εμφανιστεί στην πρώτη έκδοση του Chania Rock Festival, το 2002 κι επανέρχονται δυναμικά 15 χρόνια αργότερα, όντας αναμφισβήτητα στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας τους, μ’ έναν δίσκο στις αποσκευές τους, που έχει λάβει αδιανόητα διθυραμβικές κριτικές και live σε όλη τη χώρα που προκαλούν κοσμοσυρροή.

Τέλος, θα συμμετέχουν καθώς και οι Upon Revival, νικητές του διαγωνισμού «Γιώργος Μανουσέλης», οι οποίοι έλαβαν τις περισσότερες προτιμήσεις από τον κόσμο, ανάμεσα στα 50 συγκροτήματα από 15 νομούς που συμμετείχαν.

Τα μονοήμερα εισιτήρια κοστίζουν 35 €, ενώ τα εισιτήρια του διημέρου 52 € και μπορείτε να τα προμηθευτείτε στα παρακάτω σημεία:

www.123tickets.gr (credit card / paypal)No Remorse Records (Athens)Sirens Records (Athens)Avalon Metal Cafe Chania (Chania)Monsterville (Chania)Beer ‘o’ Clock (Heraklion)Jailhouse (Heraklion)Route 66 Heraklion Crete (Heraklion)Dark Tales (Heraklion)Πολυτεχνειο καφε μπαρ (Heraklion)Chaplinspubcafe (Rethymno)Beatnik Rock Bar – Rethymno (Rethymno)Alone Metal Store (Thessaloniki)The Nephilim Metal Musicstore (Thessaloniki)Yannis Bar (Agios Nikolaos)Gold Phoenix Tatto Studio (Ierapetra)Balos Travel (Kasteli)

zarpanews.gr

Keywords
χανια, photos, μουσικη, photos, heavy metal, ροκ, rock, festival, αθηνα, εισιτήρια, κρητη, σημαίνει, ελλαδα, blind, guardian, phil, προσφορες, φεστιβαλ, ιουνίου, heavy, εμφάνιση, king, lemmy, baby, extreme, power, live, cafe, clock, crete, store, phoenix, studio, travel, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, χωρες, βαρκελωνη, ηχος, καριερα, νησι, ονοματα, τραγουδια, χιλη, ωρα, guardian, αεροδρομιο, αμερικη, αραβικα, ατμοσφαιρα, αφορμη, βορεια, γεγονος, γινεται, δακρυα, δυναμικο, εγινε, εφε, ευκολο, ευτυχια, εισιτήρια, ενεργα, εμφάνιση, ερχεται, ερχονται, ευρωπη, εφυγε, ιδια, θεα, διαφημιση, λογια, μακρια, μεξικο, μυθολογια, μηνες, μορφη, μπορειτε, νοτια αμερικη, παντα, οικογενεια, ονομα, οντας, υπογραφη, πτηση, πωλησεις, ραντεβου, ριγη, ροκ, σαββατο, σιγουρα, σιγουρο, φεστιβαλ, φυσικα, φτανει, φορα, blind, cafe, clock, crete, heavy metal, ειπαμε, extreme, ελληνικα, εμφανισεις, ενωμενα, festival, φιλοι, phoenix, phil, heavy, χωρα, ιουνίου, king, lemmy, travel, power, rock, studio, σημαίνει, σκηνη, ταξιδι, store
Τυχαία Θέματα