Μέι: Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις ΗΠΑ

Η Βρετανία έχει εμπιστοσύνη στη σχέση της με τις ΗΠΑ και θα συνεχίσει να μοιράζεται πληροφορίες με τον κύριο σύμμαχό της, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι, στον απόηχο της αποκάλυψης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε απόρρητες πληροφορίες στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να συζητήσει πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών με Ρώσους αξιωματούχους, λέγοντας πως έχει «απόλυτο δικαίωμα» να μοιράζεται «στοιχεία

που αφορούν στην τρομοκρατία και την ασφάλεια των πτήσεων».

«Οι αποφάσεις για το τι συζητεί ο πρόεδρος Τραμπ με οποιονδήποτε έχει στον Λευκό Οίκο είναι ένα θέμα του προέδρου Τραμπ», είπε η Μέι σε συνέντευξη Τύπου.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μαζί με τις ΗΠΑ και συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις ΗΠΑ, όπως κάνουμε με άλλους σ’ ολόκληρο τον κόσμο επειδή δουλεύουμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές», πρόσθεσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι κυβερνώντες συντηρητικοί θα παρουσιάσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου την Πέμπτη.

«Θα παρουσιάσουμε τις πολιτικές μας στο μανιφέστο που θα δημοσιοποιήσουμε αύριο», είπε η πρωθυπουργός.

Οι συντηρητικοί αναμένεται ότι θα κερδίσουν στις εκλογές με μια ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα