Με ένα ντοκιμαντέρ για την Μαρία Κάλλας ξεκινά τις προβολές της η λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας και την ανακήρυξη του 2017 ως «Έτος Μαρία Κάλλας», η Κινηματογραφική Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τιμά την διεθνούς φήμης σοπράνο προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Τσόκα «Η δική μας Μαρία Κάλλας» την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, στις 10 το βράδυ στον Κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Η ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα επικεντρώνεται στη ζωή της Μαρίας Κάλλας. Ο Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης θέλει να αναδείξει

μια άλλη πλευρά της Κάλλας, λιγότερο γνωστή στο ευρύτερο κοινό, αυτή που έζησε με τον σύζυγό της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, σε Μιλάνο, Βερόνα και Μεσσηνία. Τον ρόλο της κορυφαίας υψίφωνου έχει αναλάβει η Ελληνίδα καλλιτέχνης από την Καλαμάτα, Μυρτώ Καμβυσίδη.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι όχι μόνο να φωτίσει άγνωστες πτυχές της Κάλλας, αλλά να δοθεί και έμφαση στη μεσσηνιακή της καταγωγή, ώστε το πατρικό της σπίτι να μετατραπεί σε Μουσείο.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη στις 19 Μαρτίου 2017 και προβλήθηκε στο Σικάγο, Βοστώνη, Μόντρεαλ, Τορόντο, Λος Άντζελες, Καλαμάτα και Μεσσηνία, Αθήνα και Πρέβεζα σε κινηματογραφικές αίθουσες και διεθνή Φεστιβάλ.

Ο Μπάμπης Τσόκας, ο οποίος σπούδασε στην Ακαδημία κινηματογράφου της Στοκχόλμης, διευθύνει τη Σχολή Κινηματογράφου στην παλιά πόλη της Στοκχόλμης, Master Olofsgarden. Πολλές από τις ταινίες του έχουν προβληθεί σε κινηματογράφους και στην τηλεόραση σε Σουηδία, Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες.

Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και άλλων συντελεστών της ταινίας οι οποίοι θα μιλήσουν με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

ΕΙΣΟΔΟΣ 5 ΕΥΡΩ
Σ.Σ. Η Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα προβάλει ταινίες κάθε Πέμπτη στις 10:00 στον κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ. Το πρόγραμμα των προβολών για το 2017 θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

https://www.chaniafilmfestival.com/cineclub

Keywords
Τυχαία Θέματα