Κυβέρνηση για ΚΑΣ και Ελληνικό: «Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν»

«Γίνεται μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης με σεβασμό στην κείμενη νομοθεσία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με την απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό.

Σημειώνω με έμφαση, υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, ότι η απόφαση του ΚΑΣ δεν συνεπάγεται περιορισμούς δόμησης, αλλά αυξημένη επιτήρηση κατά την υλοποίηση των εργασιών. Πρόσθεσε επίσης ότι οποιαδήποτε αμφισβήτηση της νομικής διαδικασίας, θα σήμαινε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να παραβεί το νόμο.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ακόμη

ότι «περιμένουμε το σεβασμό των συμβατικών υποχρεώσεων του επενδυτή», και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εντός της συμφωνημένης προθεσμίας θα εκδώσει όλα τα διατάγματα και ό,τι άλλο συνεπάγονται οι υποχρεώσεις της.

«Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν»

«Για μια ακόμη φορά οι ‘’Κασσάνδρες’’ διαψεύστηκαν. Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει» σχολίασε από πλευράς του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, το δρόμο άνοιξαν η προχθεσινή απόφαση της Επιτροπής Ενστάσεων ότι δεν αποτελούν δασική έκταση τα 37 στρέμματα και η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με τον χαρακτηρισμό ως αρχαιολογικού χώρου ενός μικρού τμήματος μόλις 280 στρεμμάτων, επί συνόλου 6.500.

«Πρόσθετα ερωτήματα για την επένδυση»

«Η χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ, η σύνθεση του οποίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα ως προς την υλοποίηση της επένδυσης και στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» δήλωσε πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να καταλάβει ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Οι επενδύσεις απαιτούν σχέδιο, σοβαρότητα και κυρίως ασφάλεια Δικαίου για να προχωρήσουν» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο πρωθυπουργός «πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι, με τη λογική του, ούτε επενδύσεις μπορούν να γίνουν, ούτε ο πολιτιστικός μας πλούτος να προστατευτεί αποτελεσματικά. Δεν μπορούμε να πάμε μακριά με αυτά τα μυαλά».

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για μια επένδυσης που στοχοποιήθηκε και πολεμήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του, παρά το γεγονός ότι δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

«Οι επενδύσεις απαιτούν σχέδιο, σοβαρότητα και κυρίως ασφάλεια Δικαίου για να προχωρήσουν» τόνισε.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα