Κρήτη | Τίποτα δεν… σταματά την Εθνική Νέων Ανδρών!

Το άγχος και η αστοχία δε λύγισαν την Εθνική Νέων, καθώς με μπροστάρη τον Χαραλαμπόπουλο νίκησε 56-49 το Μαυροβούνιο και προκρίθηκε στους «8» του Ευρωμπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία!

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα επιθετικά, αλλά με την καλή τους άμυνα και τον Χαραλαμπόπουλο να «μιλά» στα δύσκολα, νίκησαν 56-49 το Μαυροβούνιο και πήραν το εισιτήριο για τους «8» του Ευρωμπάσκετ,

όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λιθουανία (20/7, 21:15).

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν και κορυφαίος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ εξίσου καλός ήταν και Κόνιαρης με 11 πόντους. Πολύ άστοχοι οι διεθνείς, οι οποίοι τελείωσαν το ματς με συνολικά 20/56 σουτ, έχοντας 15/38 δίποντα και 5/18 τρίποντα.

Πολύ νευρικό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στην αναμέτρηση, με τον Καρρά να βάζει το πρώτο… γκολ με δύο ελεύθερες βολές (2-0) ύστερα από τρία λεπτά. Μέχρι τα μισά, ο ρυθμός του αγώνα δεν άνοιξε, με την αστοχία να ήταν το κύριο χαρακτηριστικό και των δύο (2-2), αλλά η συνέχεια ανήκε στην Εθνική μας. Η άμυνα δούλευε εξαιρετικά και με τον Χαραλαμπόπουλο να παίρνει… μπρος, ενεργοποιήθηκαν και οι υπόλοιποι διεθνείς και έτσι η Ελλάδα πήγε στο +11 (15-4), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Το Μαυροβούνιο αντέδρασε με τον Γκρκόβιτς, αλλά οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έκλεισαν την περίοδο με μία διαφορά ασφαλείας (17-9).

Με πολλά λάθη μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί αυτό το Μαυροβούνιο και να ροκανίσει τη διαφορά στο πρώτο τρίλεπτο (20-16). Η απάντηση της Εθνικής ήρθε ξανά με τον Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος την έστειλε για άλλη μία φορά στο +11 (27-16), στα μισά. Ωστόσο, ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν ολομόναχος, με τους αντιπάλους μας να αρχίζουν να βρίσκουν ξανά λύσεις και έτσι να πλησιάζουν στο καλάθι (27-25). Στα τελευταία δύο λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, αμφότερες οι δύο ομάδες ήταν πολύ άστοχες, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενο 29-27.

Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική, όπου με ένα σερί 7-0 πήρε «ανάσα» και πήγε στο +9 (36-27). Οι Μαυροβούνιοι αντέδρασαν και δεν άφησαν το παιχνίδι να ξεφύγει (39-35) μέχρι τα μισά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η άμυνα των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου άρχισε να δουλεύει… υποδειγματικά και πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια, η διαφορά ξέφυγε στο +12 (48-36), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, η αστοχία επανήλθε για τους διεθνείς μας και έτσι στον εναπομείναντα χρόνο, οι αντίπαλοι έκαναν ένα 4-0, διαμορφώνοντας το 48-40.

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, η… έκρηξη του προπονητή του Μαυροβουνίου του κόστισε δύο απανωτές τεχνικές ποινές (και αποβολή) και έτσι «χάλασε» το μυαλό των παικτών του. Αλλά, η Εθνική ήταν τραγικά άστοχη, πετυχαίνοντας μόλις έναν πόντο σε διάστημα επτά λεπτών (49-40)! Αυτό, όμως το Μαυροβούνιο δεν το πέρασε στο… ντούκου και έτσι μετά τα μισά «αφυπνίστηκε» και έκανε την αντεπίθεσή του, μειώνοντας στον πόντο (49-48), στα τρία λεπτά πριν τη λήξη. Εκεί, ήταν η σειρά των Χαραλαμπόπουλου και Κόνιαρη να πάρουν την Ελλάδα στις… πλάτες τους και να της δώσουν «ανάσα» (53-48), στα 2:20’’. Ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις και από τους δύο, με τον Πόποβιτς να κάνει με μία βολή το 53-49, στα 48’’. Ωστόσο, η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε ξανά τις λύσεις στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου και έτσι η νίκη-πρόκριση ήρθε με το τελικό 56-49!

Τα δεκάλεπτα: 17-9, 29-27, 48-40, 56-49

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 3 (1), Μιλεντίγιεβιτς, Κόνιαρης 11 (1), Φλιώνης 7 (1), Καρράς 8, Σκουλίδας, Δίπλαρος, Χρηστίδης 8, Χαραλαμπόπουλος 14 (2 τριπ., 8 ριμπ.), Μουράτος 5 (6 ριμπ.).

Μαυροβούνιο: Τσόροβιτς 5 (1), Μπάκιτς 9 (6 ριμπ.), Στάροβλαχ 5, Βοζίνοβιτς 3 (1), Βούκσεβιτς 2, Γκρκοβιτς 11, Καλουτζέροβιτς, Γιόκιτς, Τσέκιτς 4, Πόποβιτς 10 (1 τρίπ., 8 ριμπ.).

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα