Κρήτη | Συμβάσεις για αθλητικές υποδομές προανήγγειλε ο Αρναουτάκης

«Μας ενδιαφέρει ο Αθλητισμός και η Περιφέρεια Κρήτης στοχεύει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να ολοκληρώσει σε όλη την Κρήτη τις αθλητικές υποδομές που είναι απαραίτητες για να προσελκύουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και νέους στον Αθλητισμό, σε όλα τα αθλήματα».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την υπογραφή σήμερα στην Περιφέρεια διαδοχικών συμβάσεων

κατασκευής αθλητικών έργων στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και στο Αστρίτσι Ηρακλείου.

Η μία σύμβαση αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Γήπεδο ποδοσφαίρου Αμμούδας Δήμου Αγ. Νικολάου προϋπολογισμού 250.000€ με ανάδοχο την εργοληπτική εταιρεία « Αφοι Παπουτσάκη ΑΤΕΕ » και η άλλη σύμβαση αφορά την αποκατάσταση αποδυτηρίων του γηπέδου Αστριτσίου προϋπολογισμού μελέτης περίπου 100.000ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή των συμβάσεων ανακοίνωσε ότι σύντομα το επόμενο διάστημα θα χρηματοδοτηθούν άλλες 10 περίπου αθλητικές υποδομές « ούτως ώστε μέσα στην επόμενη διετία να μην υπάρχει αθλητική υποδομή στην Κρήτη που να μην πληροί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλα τα αθλήματα γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, όλα τα αθλήματα ».

Στην υπογραφή των συμβάσεων στην Περιφέρεια από τον κ. Αρναουτάκη ήταν παρόντες οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Ξυλούρης, Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, οι ανάδοχοι εργολάβοι Γιώργος Παπουτσάκης και Ανδρέας Σουλτάτος, η Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη καθώς και τα στελέχη της ίδιας υπηρεσίας Μανόλης Γωνιανάκης και Ιουλία Μπαρτολότσι.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου Αντώνης Ζερβός αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη του, τόνισε ότι η συγκεκριμένη σύμβαση είναι ένα μέρος του συνολικού ‘’πακέτου’’ παρεμβάσεων με τη βοήθεια της Περιφέρειας στα θέματα του αθλητισμού και πρόσθεσε :

« Αναβαθμίζεται συνολικά το τοπίο του αθλητισμού στον τόπο μας. Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό έργο διότι ουσιαστικά μας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το παλιό γήπεδο και να το ανοίξουμε στην παραλία του προς την αμμουδιά οπότε ουσιαστικά αναβαθμίζεται θεαματικά η ποιότητα ζωής στην περιοχή άρα η αξία του έργου δεν είναι τα 250.000€ είναι πολλά περισσότερα γιατί μας λύνει πολλά περισσότερα ζητήματα που δεν μπορούσαν να λυθούν διαφορετικά ».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα