Κρήτη | Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Φώτη Καφάτο

Το τελευταίο αντίο λέει σήμερα η Κρήτη στον κορυφαίο Κρητικό, Φώτη Καφάτο, τον άνθρωπο που έγινε γνωστός και αναγνωρίστηκε διεθνώς για την πορεία του στην Επιστήμη.

Η κηδεία του καθηγητή Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συνιδρυτή του ΙΤΕ, Φώτη Καφάτου, θα ψαλεί σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό

Ναό του Αγίου Μηνά.

Η σορός του θα βρίσκεται μισή ώρα νωρίτερα στον ναό, ενώ η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο της Φορτέτσας, όπου θα τον αποχαιρετήσουν η σύζυγός του, Σάρρα, οι κόρες του, Ελένη και Μυρτώ και τα τέσσερα εγγόνια του.

Η οικογένεια ζητά αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν για την ενίσχυση του Βραβείου Αριστείας Φώτη Καφάτου, πράξη στην οποία προχωρά το ΕΛΚΕΘΕ προσφέροντας το ποσό των 1.000 ευρώ.

Η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, «ως ελάχιστη έκφραση τιμής στην μνήμη του» – ανέφερε, σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Κώστας Φωτάκης.

Οδός Φώτη Καφάτου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε χθες, ως ελάχιστο φόρο τιμής για όσα ο Φώτης Καφάτος προσέφερε στον τόπο του, να δοθεί το όνομά του σε δρόμο του Ηρακλείου.

Βραβείο αριστείας

Προς τιμήν του Φώτη Καφάτου και με πρόθεση να έχει το καταλληλότερο ονοματεπώνυμο (πρόσημο) η σημασία της έρευνας στις Βιοεπιστήμες, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων θεσμοθέτησε το 2016 το Βραβείο Αριστείας στη Βιολογία «Φώτης Καφάτος». Απονέμεται σε νέους/ες επιστήμονες για το ερευνητικό τους έργο τους, κυρίως εντός της Ελλάδας.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνου, χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση του βραβείου.

Το βραβείο είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Ο αριθμός λογαριασμού είναι ο εξής:

Τράπεζα Πειραιώς:
Αριθμ Λογ.: 6749 -113614- 229
IBAN: GR29 0171 7490 0067 4911 3614 229
Δικαιούχος: Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα