Κρήτη | Προσπάθησαν να εξαπατήσουν τηλεφωνικά ηλικιωμένο για 15.000€

Τη δράση της φαίνεται πως ξεκίνησε μία σπείρα στο Ηράκλειο. Επιτήδειοι παίρνουν τηλέφωνα και προσπαθούν με διάφορες ιστορίες που «πλάθουν», να αποσπάσουν από τους ανυποψίαστους πολίτες χρήματα.

Θύμα μιας τέτοιας σπείρας παραλίγο να πέσει ο πεθερός του κ. Καλογιαννάκη Στέλιου όταν τον πήραν τηλέφωνο, επικαλούμενοι την Τροχαία, και του είπαν πως ο εγγονός του τράκαρε.

«Ο πεθερός μου είναι 96 ετών. Τον πήρε λοιπόν κάποιος τηλέφωνο, του είπε

πως είναι από την Τροχαία, πως ο εγγονός του τράκαρε και σκότωσε έναν άνθρωπο. Για να μην πάνε το παιδί φυλακή, του ζήτησαν 15.000 ευρώ. Εκείνος όμως δεν τον πίστεψε» λέει ο κ. Καλογιαννάκης μιλώντας στο neakriti.gr.

Η ιστορία όμως δε σταματά εδώ: «Όταν ο πεθερός μου πήγε να κλείσει το τηλέφωνο, του δίνουν ένα άλλο άτομο που προσποιούταν τον εγγονό του. Του είπε «παππού, ο Θ. είμαι. Αλήθεια είναι όλα αυτά. Δώσε τα χρήματα για να μην πάω φυλακή».», πάλι όμως ο 96χρονος δεν τον πίστεψε.

Κλείνει το τηλέφωνο, λέγοντας πως θα πάρει την Αστυνομία: «Εκείνοι φαίνεται πως τρόμαξαν και δεν επιχείρησαν να τον πάρουν ξανά τηλέφωνο. Ενημερώσαμε την Ασφάλεια απ’ όπου μας είπαν ότι θα ψάξουν την υπόθεση» αναφέρει ο κ. Καλογιαννάκης.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχουμε τα μάτια μας… δεκατέσσερα διότι απ’ αυτή και μόνο την περίπτωση φαίνεται πως κάποιοι ψάχνουν τα στοιχεία, «χτυπούν» στο συναίσθημα του άλλου και προσπαθούν να πάρουν χρήματα με αθέμιτους τρόπους.

Πηγή: neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα