Κρήτη | «Ορφανή» η κλοπή του σκάφους από την Παντάνασσα

Τελικά ποιος και γιατί έκλεψε το σκάφος από το λιμάνι της Παντάνασσας, το οποίο ως γνωστόν εντοπίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ εντός της αγροικίας ηλικιωμένου ζευγαριού στους Αθανάτους Ηρακλείου;

Μέχρι στιγμής απάντηση στο μυστήριο δεν έχει δοθεί, δεδομένου ότι το ζευγάρι αθωώθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και στη δικογραφία δεν γίνεται καμία νύξη περί πιθανών υπόπτων για την περίεργη αυτή υπόθεση. Εκείνος 74 ετών με κινητικά προβλήματα

στα κάτω άκρα, εκείνη 69 ετών. Αμφότεροι δεν οδηγούν, όπως ειπώθηκε.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο γιος τους, ο οποίος υποστήριξε ότι βλέποντας ξαφνικά το σκάφος στο απερίφρακτο χωράφι τους, επικοινώνησε τηλεφωνικά με άτομο που ασχολείται με σκάφη, προκειμένου να του πει τι έχει συμβεί και να τον ρωτήσει αν ξέρει σε ποιον μπορεί να ανήκει το συγκεκριμένο σκάφος.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του ζευγαριού, ο άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησε ο γιος της οικογένειας φέρεται να επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του κλεμμένου σκάφους, ο οποίος μόλις είχε ενημερωθεί για τον εντοπισμό του σκάφους του. Ο τελευταίος ανέφερε στην κατάθεσή του ότι την επομένη της κλοπής δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο, το οποίο, χωρίς να ζητά αμοιβή, τού υπέδειξε πού βρισκόταν το σκάφος του.

Όπως τόνισε ο κ. Αντώνης Επιτροπάκης, ναι μεν το σκάφος εντοπίστηκε σε χώρο ιδιοκτησίας του ζευγαριού, ο οποίος όμως δεν είχε περίφραξη, όμως από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε η οποιαδήποτε σύνδεσή τους με την κλοπή.

«Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε πανηγυρικά η αθωότητα των κατηγορουμένων. Το δικαστήριο πέραν πάσης αμφιβολίας τους έκρινε ομόφωνα αθώους, όπως αθωωτική ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως έδρας.

Και επειδή υπήρξαν διαρροές ότι στην αγροικία βρέθηκαν κάποια κλεμμένα οχήματα, για όλα υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, τα οποία βρίσκονται ήδη στη δικογραφία» επισήμανε.

Πηγή: patris.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα