Κρήτη | Ο εργαζόμενος κινδύνευε σε ύψος 10 μέτρων! | Photos

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και δείχνει εργαζόμενο σε ύψος 10 μέτρων να παίζει, κυριολεκτικά, με τον κίνδυνο της ζωής του. Χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να προκληθεί σοβαρό ατύχημα για τον ίδιο.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΚΗ:
Χωρίς ακόμα να έχει στεγνώσει το αίμα από τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου σε εργοτάξιο στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πρόκληση προκαλεί για το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η συνεχιζόμενη παραβατικότητα σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας που εξακολουθούν

να διαπιστώνονται στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΗ και συγκεκριμένα από τον Γ. Γραμματέα συνάδελφο Βρέντζο Ιωάννη , εργαζόμενος έπαιζε το ρόλο ‘’ακροβάτη – κασκαντέρ’’ όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες. Ο εργαζόμενος χωρίς κράνος , χωρίς να είναι δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας και γενικά χωρίς να τηρούνται ούτε τα βασικά από ό,τι προβλέπεται σε θέματα ασφάλειας και παρά τις συστάσεις του συν. Γ. Γραμματέα Βρέντζου Ιωάννη αυτός συνέχισε να παραβαίνει θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του. Με την απειλή της κλήσης της ΕΛΑΣ και της Τεχνικής Επιθεώρησης ο εργαζόμενος αναγκάστηκε τελικά να συμμορφωθεί και να κατέβει από ύψος το οποίο υπερέβαινε τα 10 μέτρα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/7/2017 και ώρα 13:00μ.μ. ενημερώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναμένει από το ΣΕΠΕ να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα για το συγκεκριμένο εργοτάξιο προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Πηγή: candianews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα